Parragh László elismerte, hogy kétkézzel szórja a pénzt és sokszor urizál is

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint „rosszindulatú kampány” folyik ellene. Parragh László ezt az ATV Híradójának nyilatkozta azzal kapcsolatban, hogy a hvg.hu megszerezte azokat a kétmillió forint feletti szerződéseket, amelyeket a MKIK kötött 2012 óta. Ezekből a többi között kiderült, hogy a kamara mentális felkészítésre hatvanmillió forintot, infografikákra 32 millió forintot költött, többször utaztak 18 millió forintért São Paulóba és Helsinkibe is.

Parragh László az ATV Híradójának szombaton azt mondta: Brazíliába egy nemzetközi versenyre vittek ki tanulókat, oktatókat. A kamarai szerződésekkel kapcsolatos cikkeket rosszindulatú kampánynak nevezte.

Én minden kamarai utazásnál kifizetem a jegynek azt a részét, ami az első osztály. Az meg, hogy a feleségem velem volt, azt is kifizettem. (…) De még a szállodát is, nemhogy a repülőjegyet, mindent. Egyébként méltatlan, ő alszik ettől rosszul

– fogalmazott az iparkamara elnöke. Az ATV Híradója megemlíti azt is, hogy 2014-ben két autókereskedéstől összesen 42 millió forint értékben szerzett be autókat a kamara. Erre úgy reagált Parragh László, hogy egy szervezetnek kell autó, egyébként meg nem az övé, és köze sincs hozzá.

Szombaton a Telex írt arról, hogy két tisztségviselőjének a kamara fix rendszámra szóló parkolóhelyet bérel az ország egyik legdrágább irodaházában, a budapesti Bank Center mélygarázsában. Az egyik helyen egy Jaguar típusú autó, a másikon pedig a kamara elnöke által használt Lexus szokott parkolni. A közölt adatok alapján csaknem kétmillió forintra jön ki a két gépkocsi parkolóhelye.

A kamara elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy nem hajlandó elengedni a járvány miatt veszteséges kisvállalkozásoknak az ötezer forintos évi kamarai hozzájárulást, mert az szerinte nem nagy összeg, és aki ennyit nem tud kifizetni, az ne vállalkozzon. Parragh László, mivel sok embert megsértett ezzel, később elnézést kért a kijelentése miatt.