Parragh László hivatali visszaélést követ el!

Parragh László 6 ezer forintért pecsétel óránként?!
A Parragh László által vezetett Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) eddig is leginkább arról volt híres, hogy a kötelező tagdíjjal megsarcolja a kisvállalkozásokat, aztán nem csinál ezért semmi hasznosat, de a pofátlanságot tudják fokozni. Nemrég jártam egy konferencián, amin a „digitális turizmusról” mondtak okosakat a nagyon okos emberek. Ezt a rendezvényt az MKIK által elnyert 6,4 milliárd forint EU-s támogatásból finanszírozták, ami a hangzatos „Modern Vállalkozások Programja” néven fut. Ez olyan mély nyomot hagyott bennem, hogy meg is kértem a kamarát, küldjék el nekem a program nettó 500 ezer forintot elérő szerződéseinek főbb adatait (nem is magukat a szerződéseket kértem, pedig azoknak is nyilvánosnak kellene lenniük).
A kamara többkörös levelezés után végül azzal próbálja megúszni az adatok kiadását, hogy több mint 1,3 millió forint költségtérítést kér azért a munkáért, mi amúgy néhány kattintással előállítható lenne (már ha a digitális gazdaság élharcosa nem papíralapon intéz mindent). A legfelháborítóbb az egészben, hogy míg az ügyintézők munkáját 2600 forintos óradíjjal számolja fel, az ezt jóváhagyó vezetők munkáját óránként majdnem 6000 forinttal! Ráadásul négy vezetőnek kellene három héten keresztül ellenőrizni, négy fő ügyintéző munkáját, ami azért egy rossz vicc!
❗ Fontos kimondani, hogy az MKIK (és a hasonlóan működő Agrárkamara) jelenlegi formájában hasztalan és csak arra jó, hogy a kormányt feltétel nélkül támogató vezetői sok pénzt költhessenek el, ki tudja, mire. A kormányváltás után mindenképpen meg kell szüntetni a kötelező kamarai regisztrációt. Ha valaki hasznosnak találja a gazdasági kamarák munkáját, hát fizessen tagdíjat, de semmiképp ne kötelezzék erre azokat a vállalkozásokat, amelyek semmit nem látnak ebből!
A digitális turizmus konferenciáról szóló, korábbi posztom itt elérhető: