Pásztorné Gabriella: Patkányinvázió!

0

PATKÁNY!
A politikától elvonatkoztatva.
.
Az egész ország fertőzött!
Ki törődik vele?
Az országban végig a vasútvonalak mentén, és azokhoz közel eső ingatlanokban élők tudják miről írok.
Valamikor a MÁV kötelezve volt a patkányirtásra, mert a kötegelt vezetékek földfelszín alatti járataiban nyugodt körülmények között biztosítva volt a patkányoknak a szabad közlekedés. Megfelelő szakemberekkel anno, orvosolták is ezeket a fertőzésveszélyes helyeket. Ma senki nem érez felelősséget ennek elvégzésére, ezért kiló számra vehetjük a patkánymérget, ami csak időlegesen segít, mert az újrafertőzöttség elkerülhetetlen a MÁV felelőtlensége miatt.
.
Nem csak ez az egy terület a veszélyforrás.
Vidéken az állattartók szintén ebbe a körbe tartoznak. Ahol állat van, ott az állat ellátásához élelem is van tárolva, ami biztosítja a patkányok étkezését, és emellett a szaporodását is. A felelős állattartáshoz úgy gondolom, hogy a patkányirtás is hozzá tartozik. De a gazdák nem törődnek vele.
.
Külön fejezetet érdemel, a betárolt gabona egyes “nagy mezőgazdászok” részéről, akik semmilyen módon nincsenek kötelezve a patkányirtásra.
.
Mindezek következtében találkozhatunk (és ez nem vicc!) az esti, és éjszakai órákban az úton ÁTVONULÓ patkány családokkal, senkitől sem háborgatva. És most csak a vidékről írtam…
.
Nem szóltam egy szót sem a fővárosról, és az attól kisebb városokról, ahol ugyan más ok miatt szaporodnak az élősködők, de ugyanúgy hanyagolva van a rágcsálóirtás, mint vidéken.
.
Ebben az ügyben meg kell említeni a kivéreztetett egészségügyet is.
Mit tennének a felelősök, ha nem véletlenül (benne van a pakliban) valami veszélyes járvány törne ki? Gondolom nem kell felsorolnom a rágcsálók által terjesztett kórokat, és annak veszélyeit…
.
Ki nem szarja le, hogy bayerzsoca, vagy bangóné (direkt a kisbetű) kire vonatkoztatja a kimondott és leírt meghatározásait, amikor ők ugyanúgy ki vannak téve a patkányinváziónak, mint egy mezei állampolgár?
Ezt meg értsd úgy, ahogy akarod!

PATKÁNY!A politikától elvonatkoztatva..Az egész ország fertőzött!Ki törődik vele?Az országban végig a vasútvonalak…

Gepostet von Gabriella Pásztorné am Samstag, 27. April 2019

forrás. Pásztorné Gabriella

(index.hu)