Paul Lendvai bécsi újságiró mondta…

0

PAUL LENDVAI bécsi újságiró mondta…

Ha Gyurcsány egy ügyes cipészmester, akkor Orbán a NIKE világtröszt vezetője a hazugságiparban!
Ennek ellenére örülök , hogy GYURCSÁNY ott van a magyar politikában, mert szüksége van rá az ellenzéknek!
A fiatalok inkább elmennek külföldre, nem látom az új arcokat!
Gyurcsány tehetséges politikus, de amatőr volt kezdetben ebben a szakmában!
Pedig én annak idején egyetértettem barátaimmal – Nádassal és szegény Eszterházyval – akik dicsérték az öszödi beszédet.
Óriási szónoki teljesítmény lett volna, ha Gyurcsány utánna egyből lemond, vagy ha eleve nyilvánosan adja elő!
De mind ezt össze se lehet hasonlítani ORBÁN mai “hazugságépítményével!”
A hazugságok egyszer elakadnak, ha az igazi igazságok előkerülnek a mocskos hazai belpolitikából!

Lendvai Pál (Paul Lendvai) Bécsben élő magyar újságíró írt a Der Standaard című lapnak egy cikket arról, hogy az Európai Unió szétesőben van és nem lép fel a szükséges eréllyel az Európát szétverő politikusok ellen.

A Klubrádió Megbeszéljükben azt mondta: Orbán Viktort és a lengyeleket értette ezalatt, akik igyekeznek lépést tartani Orbánnal, de kicsit mindig mögötte vannak, mert nem olyan ravaszak.

A magyar miniszterelnök azt mondja, nincs ideje a kritikákra, meg kell jelennie a „törzzsel”, mint egy igazi hadvezérnek a vírus elleni harcban, két szárnysegédjével, Kásler Miklós miniszterrel és a Müller Cecília országos tisztifőorvossal, aki „nagy orvosi múltra nézhet vissza”. De 13 tagpárt az Európai Néppártból és 17 ország is figyelmeztetett a veszélyekre, mert egyetlen országban sem hoztak olyan különleges felhatalmazási törvényt, amelyben nincs időkorlát, csak Magyarországon. Ahol ráadásul eleve kétharmados többsége van a parlamentben Fidesznek – tette hozzá.

Az Európai Bizottság elnökét szerinte nem veszik komolyan a magyar vezetésben; egyébként Ursula von der Leyen azzal foglalkozik, hogyan mossanak kezet és mire vigyázzanak az emberek. Adott egy hosszú interjút a Die Zeitnek, meg sem említve a magyar vagy a lengyel helyzetet. A német CDU és CSU vezetői hallgatnak, mert attól tartanak, hogy Orbán Viktor összeáll a szélsőjobboldallal, és robbantja a Néppártot. Erről egyre többen írnak a nyugat-európai sajtóban, és arról a cinizmusról is, ahogy Orbán és Varga Judit igazságügyi miniszter válaszol a bírálatokra. Ez még erősebbé tette a velük szembeni haragot, ennek ellenére Paul Lendvai nem hiszi, hogy lesz következménye. Ursula von der Leyen szerinte politikailag könnyűsúlyú és a pártja nem akar szembefordulni Orbán Viktorral, ráadásul a magyaroknak és a lengyeleknek is köszönheti megválasztását.

Bár Orbán Viktor nagyon élesen támadta Donald Tuskot, az Európai Néppárt elnökét, lengyel politikus nemrég közölte, csak a járványhelyzet elmúltával döntenek a Fidesz kizárásáról.

Ugyanakkor Paul Lendvai szerint Tusk nem tehetetlen, ő élesen kritizálja Orbán Viktor politikáját, de egyedül nem zárhatja ki a pártot, döntéseket csak kongresszus vagy konferencia hozhat, amely talán az év végén vagy jövő év elején lehet.

Megmagyarázhatatlannak nevezte, hogy békeidőben először katonákat küldtek kórházakba és stratégiailag fontosnak nevezett cégekbe. Arról is beszélt, hogy Orbán Viktor ki tudja éheztetni a Fidesztől független városok költségvetését, és még ebben a helyzetben is azt mondja a Hír TV, hogy Soros György spekulál a forint ellen, ezért lett 360 meg 370 forint egy euró.

Kiszámíthatatlan világban élünk, és ez nagy veszély, különösen azoknak, akik ellenőrizhetetlen kormányzat döntéseitől függenek – összegezte.