Pécs polgármestere: 26 ügy 1.9 milliárdos kár, elkezdték az elszámoltatást Pécsen – A Páva és Csízi-féle galeri nemsokára börtönben végzi

A pécsi önkormányzat készített egy honlapot, ahol nyomon követhetjük az eddigi és jövőbeli fideszes átvilágításokat, melyek folyamatosan zajlanak a városunkban – írja a Bahír.

Van mit átvilágítani, és megvizsgálni, ugyanis mint kiderült, eddig 26 ügyet tártak fel, ezek után 19 feljelentést tettek, ezek összesen 1,9 milliárdos elkövetési értékről szólnak a gyanú szerint, sőt több, mint 276 milliós éréket már zár alá is vetettek.

Túlszámlázások, fideszes fantom cégek, ingyenes kávézó a város legfrekventáltabb pontján Fidesz-közeli vállalkozónak: elképesztő történetek derültek ki az elmúlt évtizedből, a csontvázak folyamatosan hullanak ki a szekrényből. A legnagyobb fideszes galeri Pécsett a korábbi polgármester Páva Zsolt, a volt alpolgármester Csízi Péter és a jelenlegi térségi KDNP-s képviselő Hoppál Péterhez köthető.

Például ott van a Fidesz közeli vállalkozó kávézója, amiről alábbiakat írja a honlap. Pécs önkormányzata 2016-ban 145 millió forintot költött a városháza délnyugati sarkán található földszinti, utcafronti üzlethelység felújítására. Pécs város és a ZSÖK NKft. között haszonbérleti szerződés jött létre. A felek megállapodtak abban, hogy a Széchenyi tér 1. szám alatti ingatlan 378,8 m2 területű ingatlanrésze a ZSÖK hasznosításába kerül. A realizált árbevétel 5 %-a a várost, 95%-a a ZSÖK-öt illette volna. A ZSÖK Nkft. korábbi ügyvezetője ugyanakkor ingyenes használatba adta az ingatlant az Irány Pécs Nonprofit Kft-nek. Az ingyenes használat felmondását a felek 15 évre kizárták. Az ingyenesség és a szokatlanul hosszú időtartam oka és indoka a rendelkezésre álló dokumentumokból nem derül ki.