PÉNZBÍRSÁGOT IS KAPHAT A HORVÁT ÉTTEREMTULAJ

Emlékeznek még a történetre?
Mi is hírt adtunk a horvát vendéglős történetéről, sőt arról is, hogy az ügyben megszólalt a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója is, aki a Pénzcentrum megkeresésére többek között azt írta: „Megértjük, hogy a magyar vendégek ezt a viccet személyes sértésnek vették, hiszen a humorban is van különbség Horvátország és Magyarország között. Szeretnénk üzenni, hogy a magyar vendégeket Horvátországban továbbra is szívesen látják, és a hírek, miszerint nem szolgálták ki őket, abszolút tévesek. Biztosak vagyunk benne, hogy a magyarok ezután is gyönyörű nyári emlékekkel térnek haza Horvátországból.”
„Nem szolgálunk ki magyarokat. Nem látunk szívesen a tengereteknél. De ha magatokkal hozzátok Hernádit, már szívesen látunk benneteket” – írták ki még május végén egy peljesaci bár előtti táblára. Az étterem Orbán Viktor eszmefuttatására reagált, mivel a kormányfő arról beszélt, hogy a magyaroktól elvették a tengerüket.
A vendéglátós most megszólalt az üggyel kapcsolatban. Mint mondta, egyetlen nap alatt több ezer fenyegtő e-mailt és telefont kapott, az étterme értékelését lehúzták az interneten, és a vicc miatt most akár 200 ezer kunás pénzbírsággal is büntethetik.
„Többször eljött hozzám a rendőrség, és megtudtam, hogy feljelentést tesznek ellenem. Elkértem a jegyzőkönyvet, de nem kaptam meg egyből. Később az ügyvédem is felhívott, felajánlotta, hogy ingyen képvisel” – mondta a vendéglátós az rtl.hr-nek.
Mint írják, Begovićot a magyarok méltóságának megsértésével gyanúsítják. A vendéglátós azt mondta, 10-200 ezer kunás pénzbírságot kaphat.
Via azonnali.hu