Péterffy Attila: Páva Zsolt és fideszes brancsa csődbe tették Pécs városát!

0

Péterffy Attila szerint csődközeli helyzet várta Pécsen, miközben a fideszes vezetés ennek ellenkezőjét kommunikálta.

23 milliárd forintos adósság várta az új, ellenzéki polgármestert, Péterffy Attilát Pécsen – derül ki abból a közleményből, amelyet kedden küldött el a városvezető a 24.hu-nak. Péterffy ebben arról ír, hogy:

“18 milliárdos hitelállomány és majdnem 5 milliárdos működési hiány – Pécs fideszes vezetése csődközeli helyzetben hagyta a várost a demokratikus erőkre, miközben ennek ellenkezőjét kommunikálták. Azonnali intézkedéseket hoztam, de a 23 milliárd forintos konszolidált adósság ledolgozása kemény munka lesz.”

Páva Zsolt, Pécs volt fideszes polgármestere a múlt héten még arról beszélt, hogy 7 milliárd forint megtakarítással adta át a várost, de a polgármesteri hivatal pénzügyi főosztályának összesítése alapján Pécs önkormányzatának és gazdasági társaságainak teljes hitelállománya szeptember 30-án 18,2 milliárd forint volt, amiről Páva mélyen hallgatott – írta a levélben Péterffy.

“A helyzet válságos, megoldására azonnali intézkedéseket hoztam, ahhoz hasonlókat, mint amivel megtiltottam az önkormányzati cégek vezetőinek az átadás-átvétel időszakára új kötelezettségek vállalását”

– tudatta az új polgármester.

Péterffy arról is beszámolt, hogy hétfőn levelet küldött az önkormányzati intézmények vezetőihez, és határozottan megtiltotta az új kötelezettségek vállalását és újabb tételek lehívását a keretszerződésekből az engedélye nélkül. Kedden újabb levélben fordult az intézményvezetőkhöz, amiben tájékoztatta őket intézményük pénzügyi helyzetéről és intézkedési tervet kért tőlük a konszolidációra.

Péterffy azzal zárta a közleményt, hogy ha a Fidesz a korábbi kommunikációját folytatva tagadni kezdené, hogy pár év után ismét a csőd szélére kormányozta a várost, azonnal törvényességi felülvizsgálatot kér a kormányhivataltól.

“Mondják ki ők, az államigazgatás szerve, hogy ezek a számok a drámai valóságot tükrözik”.

(olkt.hu/Facebook)