Pfuuuu, ez aztán a lebukás!

Saját magát buktatja le a miniszterelnök apjának húsz évvel ezelőtti interjúja.

 

 

Ott elmondja, hogy a kőbányászat “nem olyan nagy üzlet”, normálisan csak 4-5 százalék profitot lehet rajta elérni.
Nos, az országban működő többi kőbánya azóta is csak ennyit tud. Az Orbán-család cégei azonban az elmúlt években már tízszer ekkora, 35-45 százalékos haszonkulccsal dolgoztak! Ebből lett egyebek mellett a hatvanpusztai luxusbirtok.
Ilyen nagy haszon csak kétféleképpen lehetséges: a miniszterelnök apja 1) vagy fele költséggel termeli ki a követ (éhezteti a dolgozóit, vagy jobb esetben feltalált valamit, amitől a kő megtörte magát és felugrott a teherautókra) 2) kétszer annyiért adta el az állami építkezéseken (legtöbbször M. Lőrincnek) az anyagot, mint a többiek.
Sokan kárognak, hogy feles többséggel nem lehet jogilag felelősségre vonni az ország pénzét szétlopó szélhámosokat. Pedig elég csak arra gondolni, mennyivel több információ áll majd rendelkezésre, ha a kormány államtitkára által irányított NAV-ba besétálva megnézhetjük, mennyiért számlázott a miniszterelnöki család. Ha a fenti két esetből az első lenne az igaz és nem adták dupla áron a követ, akkor majd meglepődünk és ugrunk a következő ügyre. Ha viszont valóban a piacihoz képest dupla árat fizettettek az adófizetőkkel, már készülhet is a vádirat.

 

A Népszabadság 20 évvel ezelőtti cikkére az RTL Házon kívül című adása hivatkozott a napokban, a cikk itt is olvasható: nol.hu/archivum