Pikó András beszólt Tarlós végkielégítésére

0

Kedden a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára a testület duplájára emelte Tarlós István végkielégítését.

A javaslatot azonban több ellenzéki közgyűlési tag sem támogatta. Pikó András, a VIII. kerület polgármester az oldalán most arról ír, hogy azért nem szavazta meg a duplázást, mert

„tűnjön bármilyen szép gesztusnak is, nem értek egyet azzal az üzenettel, amit ez a döntés hordoz. A Fidesz elmúlt 9 éve nem érdemel ilyen elismerést, megdicsérni egy politikust csak azért, mert hozta a kötelezőt és tette a dolgát pont olyan, mintha megtapsolnánk az ATM-et, mert kiadja a pénzünket. Hiába keresem azt a pluszt, ami egy ilyen gesztust indokolttá tenne, nem találom”.

Hozzátette, hogy szerinte Tarlós alatt a főváros költségvetése elfeleződött, Budapest eladósodott, a főpolgármester semmiben nem állt ellen a kormány akaratának, valamint „a fővárosi közbeszerzések szépen illeszkedtek a NER korrupciós szisztémájába”. Ezért Pikó Tarlós díszpolgári címével sem ért egyet.