Pikó András józsefvárosi polgármester rendőrségi intézkedést kért Budaházyékra az Aurórához!

0

A klub éppen zárva tartott.

A támadók valószínűleg neonácik voltak, szivárványos zászlót égettek és stencileztek.

Több tucatnyi szélsőjobboldali rohamozta meg október 23-án, szerdán a VIII. kerületben található Auróra közösségi helyet – értesült az Index.

A támadók leszedték, majd fel is gyújtották a bejáratnál lengő szivárványos zászlót, ezt követően neonáci feliratokat ragasztottak ki – mondta a portálnak Schönberger Ádám, a hely működtetője.

Az Auróra zárva volt, amikor a csoport megjelent.

Schönberger azt is mondta, hogy feltehetően egy bizonyos Légió Hungária nevű radikális csoportosulás jutott el mindenféle rendőri biztosítás nélkül a helyhez. A házban senki nem volt, és senki nem sérült meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint ügyeletükre 14 óra 8 perckor érkezett bejelentés arról, hogy az Auróra utcában az Auróra Kultúrközösségi Központra kihelyezett zászlót ismeretlenek leszakították, felgyújtották, valamint az épület falát is megrongálták.

A bejelentés szerint senki nem sérült meg.

Pikó András VIII. kerületi független polgármester rendőri segítséget kért.

Minden józsefvárosi polgármestere vagyok, a nemzeti ünnepünkön minden józsefvárosi ember és közösség biztonsága egyaránt…

Gepostet von Pikó András polgármester am Mittwoch, 23. Oktober 2019

A BRFK a történtekkel összefüggésben garázdaság gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen, és a rendőrök megkezdték az elkövetők felkutatását – írták.

Az Auróránál korábban is történt hasonló incidens: a szélsőséges politikus, Budaházy György és társasága szeptemberben magnóval szállt ki a helyiséghez, bömböltették a zenét, folyamatosan hangoztatták a nézeteiket a jelenlévőknek, majd egy döglött patkány hajítottak be a klub mosdójába.

Budaházyék végül bő három óra után távoztak a helyszínről.

Az aktivista Budaházy azt mondta, elérték a céljukat és kivonulnak.

Auróra vezetője jelezte, rendőrségi feljelentést tesznek zaklatás, magánlaksértés és garázdaság gyanúja miatt.

Később Pikó András polgármester azt írta, hogy:

“Délután 4 órakor az Auróra kinyit, ezért egyeztettem telefonon a VIII. kerületi rendőrkapitánnyal, aki biztosított arról, hogy több tucat rendőrrel kézben tartják a helyzetet és védelmet biztosítanak az ott lévőknek zárásig.”

– írta.

Azt is hozzátette:

“Minden józsefvárosi polgármestere vagyok, a nemzeti ünnepünkön minden józsefvárosi ember és közösség biztonsága egyaránt fontos nekem”.

olkt.hu