Pikó András nagyon jó hírt közölt!

Ma reggel elkezdtük kiszállítani valamennyi józsefvárosi iskolába az érintésmentes kézfertőtlenítőket és hőmérőket. Nem azért, mert a mi dolgunk: nem mi vagyunk a fenntartók. Hanem azért, mert akinek a dolga lenne, nem végzi el azt.

Dolgoznak a kerületi zöld számosaink, fogadják a hívásokat, és próbálják abban a káoszban elirányítani a tanácstalan fertőzötteket, fertőzésgyanúsokat, fertőzöttek szüleit és családtagjait, amit mind megtapasztalunk. Nem azért, mert a mi dolgunk, a mi dolgunk a kerületi ügymenet megváltozásáról való tájékoztatás; hanem azért, mert akinek a dolga lenne, nem szolgál válaszokkal.

Tartós élelmiszert különítünk el, ügyintézünk a hatósági karanténban magukra maradt helyiek számára, vajon miért? Mert nincs más, akihez fordulhatnának.

A járvány nem vár októberig, vagy addig, amíg a kormány észbekap. Az lehet, hogy a miniszterelnöknek fél évébe került, hogy felvegyen egy maszkot, de nekünk nincs fél évünk. Elvárjuk szülőként, kerületi lakosként, és igen, elvárom polgármesterként is, hogy állítsa helyre a cselekvőképességét a kormány, vagy ha ez nem megy: biztosítsa azokat a forrásokat az önkormányzatok számára, amikből mi el tudjuk látni a bajba kerülteket. Mert mi legalább szeretnénk segíteni.
Ma a fővárosi közgyűlés rendkívüli ülésén éppen olyan döntéseket fogunk hozni, amelyek valódi lépéseket jelentenek a védekezés érdekében. Az előterjesztések között szerepel kezdeményezés arra vonatkozóan, hogy a kormány rendelje el az egészségügyi dolgozók és pedagógusok ingyenes tesztelését. Tudják, mindez mennyibe kerülne a kormánynak? Az ország valamennyi egészségügyi dolgozója és pedagógusa ingyenes teszthez jutna a jövőre tervezett Semjén Zsolt-féle vadászkiállítás árából. Ha még egyszer hazaszeretetről beszélnek a kormány politikusai, gondoljanak erre.

 

Ma reggel elkezdtük kiszállítani valamennyi józsefvárosi iskolába az érintésmentes kézfertőtlenítőket és hőmérőket. Nem…

Posted by Pikó András polgármester on Monday, September 14, 2020