Pintér: Magyarországon nyoma sincs a korrupciónak!

Sikeresnek nevezték a korrupcióellenes fellépést a Belügyminisztérium, az Országos Bírósági Hivatal (OBH), a Legfőbb Ügyészség és a Kúria vezetői a korrupcióellenes együttműködési megállapodás aláírásának kilencedik évfordulóján tartott online sajtótájékoztatón, csütörtökön.

 

Az Integritás-kerekasztal IX. ülését követő sajtótájékoztatón Pintér Sándor belügyminiszter kiemelte: tárcája 2020-ban is következetesen és eredményesen küzdött a korrupció ellen.

Senyei György, az OBH elnöke közölte: a bíróságok integritásának erősítéséhez azzal tud hozzájárulni, hogy biztosítja a bíróságok alkotmányos működésének központi igazgatási feltételeit.

Lajtár István, a legfőbb ügyész közjogi helyettese szerint a közélet tisztaságáért tett első közös szándéknyilatkozat óta eltelt csaknem egy évtizedben az ügyészség tevékenységében központi szerepet játszott a korrupció elleni küzdelem.

Székely Ákos, a Kúria elnökhelyettese arról beszélt, a Kúria a törvény szigorát alkalmazza a korrupciós bűncselekmények miatt hozott ítéleteiben.