Politikusi vagyonnyilatkozatok – néhány érdekesség

0

A retro kacatokhoz való ragaszkodás éppúgy megtalálható az idei vagyonnyilatkozatok között, mint az Elvis Presley ihlette búvárruhák iránti rajongás.

Pintér Sándor belügyminiszter a nyilatkozat szerint még mindig ragaszkodik a több mint 30 éves Wartburgjához, de értéktárgyai között szerepel még egy 84-es Rakéta porszívó porzsákkal, egy Supra Hits-kazettagyűjtemény, valamint egy aranyozott gumibot, amit a pekingi rendőrfőnöktől kapott még 40. születésnapjára.

Kövér László egy különleges, 20 millió forintra becsült bazalt kori bajuszkötő készletről és egy 30 méter átmérőjű malacperselyről számolt be, amiben a zsebpénzét gyűjti 12 éves kora óta.

A leggazdagabb vidéki képviselő díját egyértelműen Kósa Lajos nyerte el. A debreceni polgármester rendelkezik egy 461 négyzetkilométeres Hajdú-Bihar megyei telekkel, három üres ajkai üvegkristály demizsonnal és egy falra függőlegesen is felszerelhető úszómedencével.

A KDNP-sek közül Semjén Zsolt vezeti a listát. A Nairobi Keresztyény Vadászklub örökös tagsági igazolványa is sokat ér, mellette feltüntette egy párkányi székhelyű abortuszklinikának otthont adó ingatlan 51%-át, és Attila, a hun koporsóját.

A legtöbb elemből álló gyűjteményt Farkas Flórián tüntette fel, ő egy 3700 darabos színesfém kollekció tulajdonosa. A képviselő az érték mezőt üresen hagyta, a legközelebbi MÉH-telepet ugyanis nem tudta elérni a leadási határidő előtt.

A jobbikos képviselők nyilatkozataiban is van néhány érdekesség. Vona Gábor egy brüsszeli vízisí-pálya 60%-os tulajdonjoga és egy volt SZDSZ-es képviselő bebalzsamozott teteme fölött rendelkezik. Szávay István képviselő egy 50 darabos dél-kelet ázsiai faszpumpa-gyűjtemény boldog tulajdonosa, Novák Előd pedig egy 340 méteres kordont és Dúró Dórát írta be a vagyontárgyak rubrikába.

Az LMP-sek közül Karácsony Gergely rendelkezik a legtöbb vagyontárggyal: 65 kerékpárt és 25 mázsa vízipipa-dohányt tüntetett fel. A nemrég kilépett Kaufer Virág pedig csak egy Edda feliratú tarisznyát és egy törött ördögbotot írt nyilatkozatában.

A Orbán Viktor 100%-os tulajdonosa két Fejér megyei focicsapatnak, Gyurcsány Ferenc azonban még nem tudta elkészíteni nyilatkozatát, ugyanis a miskolci avas lakótelepen csak páros számú heteken van internet.

Forrás:http://hircsarda.hu/2012/02/02/politikusi_vagyonnyilatkozatok_nehany_erdekesseg/