Polt Péter meghívására az orosz Legfőbb Ügyész ellátogatott Magyarországra!

0

Jurij Csajka, orosz legfőbb ügyész Polt Péter meghívására hazánkba érkezett. Az orosz Polt Péter sokban hasonlít hazánk szülöttéhez, ugyanis az ő nevéhez is kapcsolódik egy-két érdekes vád. Ilyen például az az eset, amely Alexei Navalnynak köszönhetően került a figyelem középpontjába, ahol is kiderült, a legfőbb ügyész fia egy hatalmas céget hozott létre, amely cégben érdekelt a Tsapok-klán is, amely a Kushchevskaya gyilkosságokról ismert. Az eset, amely egész Oroszországot megrázta – 12 embert mészároltak le a támadásban, köztük négy gyereket – jól bemutatta, hogy a helyi bandáknak a legfelsőbb szinteken is falaznak, hogy rémtetteiket elkövethessék. Kiderült ugyanis a gyilkosságot követően, hogy a banda tagjai a helyi hatóságok személyes védelmét élvezték a településen.

Nos, ez az ember – akinek fia Navalny szerint üzleti kapcsolatban állt ezen banda tagjaival – érkezett nemrégiben Polt Péter meghívására, hogy közbiztonságról és ügyészségi feladatokról diskuráljanak. De meglepő módon még internetes csalásokról is szó volt, mert ez a jelenkor problémája. Ez már csak azért is vicces, mert pont orosz hackerek próbálják meg befolyásolni több ország választását is, hogy az eredményeket a saját érdekeik szerint változtassák meg. Remélhetőleg Csajka azért ötleteket nem adott Polt Péternek, valamint Kövér László házmesternek.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész meghívására 2019. november 12-14. között hazánkba látogatott Jurij Jakovlevics Csajka orosz legfőbb ügyész.

Az Oroszországi Föderáció Legfőbb Ügyésze, Jurij Jakovlevics Csajka 2019. november 13. napján hivatalos látogatást tett a Legfőbb Ügyészségen, az orosz delegációt Dr. Polt Péter legfőbb ügyész fogadta. A kétoldalú megbeszélés során a felek ismertették országaik közbiztonsági helyzetét, az elmúlt időszak ügyészségi feladat ellátása során szerzett tapasztalataikat. Ennek során mindkét fél kiemelte a nemzetközi együttműködés fontosságát a szervezett bűnözés határon átnyúló új formáival: az internetes csalásokkal, emberkereskedelemmel és költségvetést károsító bűncselekményekkel szemben.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatást adott az új Büntetőeljárási törvény alkalmazása során szerzett eddigi tapasztalatokról, továbbá felhívta a figyelmet a törvény büntetőeljárást gyorsító hatására.
A megbeszélésen a felek elégedettségüknek adtak hangot a két ország ügyészségi szervei közti nemzetközi együttműködés színvonalával kapcsolatban.

Az orosz delegációt az Országgyűlés Elnöke Kövér László, a belügyminiszter Pintér Sándor, illetve az igazságügyi miniszter Varga Judit is fogadta.

A házelnök Polt Péter főügyész társaságában tartott megbeszélést Jurij Jakovlevics Csajka orosz főügyésszel az Országház Pázmándy Dénes termében.

(MTI)