Polt Péter tisztára sikálta Orbán vejének első milliárdjait!

Csak most derült ki, hogy a NAV már két éve nem nyomoz Tiborcz István-féle Elios ügyben. Az adóhatóság egy másik fideszes csicskát is kisikált, akinek a cége kétszer számlázott az egyszer elvégzett munkáért egyes önkormányzatoknak.

Az ezalenyeg.hu értesülései szerint a NAV két éve abbahagyta a nyomozást a Provital Zrt. közbeszerzési tanácsadó cég ügyében. Ez a cég szerepet játszott Tiborcz István miniszterelnöki vej egykori cége, a közvilágítási piacon taroló Elios pályázatainak előkészítésében is.

Mint tudjuk, akkora botrányba keveredett Tiborcz, hogy a Fidesz-kormány nem adta le az Elios-számlákat az uniónak, azaz valóban lemondott a pénzről. Ez azt jelenti, hogy a projektet érintő 13 milliárd forintos uniós támogatást magyar költségvetési forrásból kell fedezni.

 

Vagyis a magyar miniszterelnök vejének első milliárdjait mi fizettük.

A Provital Zrt. és jogelődje voltak egykoron a fideszes közbeszerzési piac királyai. Rengeteg önkormányzati tender és nagy országos projekt előkészítésében működött közre a cég, amelynek felfuttatása leginkább Homolya Róbert volt miniszterelnökségi államtitkár, jelenlegi MÁV-elnök nevéhez köthető. Ez a csicska különben pár milliárdos ügyeket bagatellnek tart.

A Provital ügyeit az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF is vizsgálta azzal az okkal, hogy egyes önkormányzatoknál kétszer fizettethette ki a közreműködését. Ezt Hadházy Ákos derítette ki Szekszárdon:

Hadházy állította, faék egyszerűségű csalásról van szó, és a cég szerződésenként mintegy ötmillió forinttal károsította meg az EU-t.

Annak kiderítését, hogy hány városban hány ilyen duplaszerződés született, a politikus a hatóságoktól várta, ezért 2014 augusztusában rendőrségi feljelentést tett. Közben az OLAF is intézkedést kért csalás gyanúja miatt az ügyészségtől azzal, hogy indokoltnak tartaná 75 millió forint támogatás visszafizetését.

A Provital ellen több önkormányzattal kötött tanácsadói szerződései miatt indult vizsgálat. Ezeket összevonták Orbán Viktor veje, Tiborcz István egykori cége, az Elios Innovatív Zrt. szekszárdi közvilágítási bizniszének vizsgálatával.

A NAV közölte Hadházy kérdésre, mire jutott:

  • a nyomozás során sok tanút hallgattak ki
  • volt házkutatás és lefoglalás
  • aztán a bizonyítékok elemzése után tisztázták a tényállást és megszüntették a nyomozást
  • bűncselekmény nem volt megállapítható
  • Az ügyben érdeklődő Hadházy Ákos kérdésére a NAV most azt közölte, hogy ezt az Eliost is érintő nyomozást már 2018. június 29-én megszüntették

Tehát csak most derült ki, hogy a NAV már 2 éve nem nyomoz a fideszes csicskák ügyében. Ami az uniónak gyanús volt, azzal az adóhatóság szerint nincs gond. Tiborcz és a MÁV elnök éli a luxusfideszesek életét. Közben a járványkezelésből megbukott Orbán összevissza hazudozik.

Homolya, ez a fideszes báb pár évvel ezelőtt azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy általa bagatellnek nevezett 3,3 milliárdos ügyben a teljes támogatási összeg visszafizetését javasolta az OLAF. Ilyen emberek futnak be szépen felívelő karriert a NER-időkben.

 

 

via. (ezalenyeg.hu)