Póráz nem kéne még az emberekre?

Az iparkamara kérése:
A beoltottak mehessenek étterembe, szállodába – egy alkalmazással pedig lehessen őket ellenőrizni!
Póráz nem kéne még az emberekre???
2022-ben ebből akkora bukás lesz a Fidesznek , hogy csak néznek majd.
Egyre egyértelműbben látszik, milyen óriási szakadék lesz az oltott és oltatlan emberek megkülönböztetésében már idén. Szintén ijesztő a leendő alkalmazás, amivel ellenőrizni kívánnak minket bármikor, bárhol.
A kérés egyrészt ismét megosztó lesz az oltottak és a nem oltottak közötti megkülönböztetésben, a könnyed ellenőrizhetőség pedig elég újabb rúgás lehet a már most is elég orwelli világban.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közleményében azt írják, hogy a kormány már meghallgatta javaslataikat, amikor a 2,5 millió beoltott elérésekor lazít néhány – szerintük sok esetben a kkv-k szempontjából versenytorzító – korlátozáson. Ezekről a változásokról tegnap írtunk, valamint arról is, hogy a bejelentés már meg is történt Orbán Viktor részéről.
Most azt javasolják, hogy a már védettséget szerzett emberek korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhessék az életüket, így a turizmus és a vendéglátás is újraindulhatna. Szerintük könnyíteni lehetne annak az ellenőrzését, hogy valaki védett, vagy sem, ha létrehoznának egy applikációt.
A felhívást részleteit itt lehet elolvasni.