Potocskáné Kőrösi Anita bravúros balegyenest vitt be Orbán Viktornak

Két éve: “Üzleti ügyekkel nem foglalkozom.” (Orbán Viktor)
A magyar társadalom ingerküszöbét a legtöbbször már el sem érik a korrupciós vagy korrupciógyanús ügyletek. A Fidesz ugyanis az elmúlt 11 évben szisztematikusan hozzászoktatta a magyarokat ahhoz, hogy könnyedén továbblépjenek a hazánkat vizsgáló nemzetközi korrupciós jelentések megállapításain. Orbánék “kicsiben” kezdték, de aztán egyre éhesebbek lettek és mára eljutottunk odáig, hogy csak Bulgáriában rosszabb a helyzet, mint nálunk.
Pedig ahhoz, hogy megértsük az Orbán-rendszer működését és a kialakított kéz-kezet-mos nagyüzemet, az ország korrupciós mutatója kulcsfontosságú. Olyan szemtelenül és nyíltan lapátolják ki a közpénzmilliárdokat saját maguknak, amivel hazánk nemzetközi megítélése csak egyre rosszabb lesz. És ami a legfelháborítóbb, hogy ezzel minden magyarról, így Rólad is ez a kép alakul ki.
Ezért is álszentek az Orbán-kormány gazdaságfehérítő intézkedései, hiszen az állami és önkormányzati közbeszerzéseket halomra nyerik a haveri cégek; a korrupció ellen “fellépő” hatóságok, ügyészség és számvevőszék vezetői fideszhű pártkatonák; Boldog István-ügye óta pedig már nem titok, hogy a Magyar Falu Program és egyéb pályázatok keretében a fideszes képviselők táskahordói rendre megjelennek a polgármestereknél a visszaosztások miatt. Úgy alakították ki a jogszabályokat, hogy ezzel gyakorlatilag intézményesítették a korrupciót.
Tudjuk, hogy a gazdaságfehérítés növeli az ország versenyképességét, így a magasabb adóbevételből több kerülhet az elosztó- és ellátórendszerekbe és nem mellesleg javítja a nemzetközi megítélésünket is. Az irány jó, de sajnos a velejéig romlott Orbán-rendszer korrupciós ügyleteit nem tudják ellensúlyozni a törvénytisztelő gazdasági szereplők. Pedig a törvények mindenkire (!) vonatkoznak.
A fentiekkel összhangban az ellenzéki pártok közös kormányprogramjának egyik sarokköve, az igazságos gazdaság majd ezzel kezdődik:
ELSZÁMOLTATÁS.