Probléma, nem probléma?

Nem unod még, hogy az ország kétes piedesztájára emelt celebei, az arcodba hazudnak minden nap és nonstop sajnáltatják magukat?

Nem probléma, hogy a hivatalos népesség és elhalalozási adatok alapján, tavaly többen haltak meg mint eddig az idén? – pedig állítólag “pusztítóan, rohadt nagy” járvány van.
Hol az a “rengeteg halott”? – mert a statisztikában nem jelentek meg.
Ettől függetlenül, van járvány, hogyne lenne.
Vírus is van, minden évben volt, most is van.

Minden esetre, az a biztos, ha rettegsz…

Nincs még eleged abból, hogy a fejedre erőszakolt maszkok mögött se beszélni, se levegőt venni nem tudsz normálisan? – ráadásul – szakemberek által bizonyíthatóan megbetegítenek vele.

Nem gond, hogy mint a regulázott hülyegyerek, este 8 után ki se teheted a lábad a lakásod ajtaján, mert katonák várnak kint? – és azt, hogy lassan, de biztosan elveszik az összes szabadsághoz való jogodat?

Nem érdekes, hogy a városban gyakorló öltözetben, katonák, készenlétbe helyezett fegyverekkel riogatnak a vírusra hivatkozva?

Nincs eleged abból, hogy már az utcán is vadásznak rád, ha nem teszed a szádra meg az orrodra azt az undorító rongyot?

Nem hánysz attól, hogy a hivatalos média minden percben teleokádja az életedet a pánikkeltő, riogató hírekkel, szerintük már a WC- ben is halottak vannak, de Te ebből semmit sem érzékelsz a mindennapi életedben, csupán azt, hogy lassan a levegővételhez is külön engedély kell?

Nincs kifogásod az ellen, hogy este 7 után nincs az az üzlet, ahol kiszolgáljanak? – mert nyilván este 7 után már terjed a vírus, előtte viszont semmi probléma azzal, hogy egymást lökdösve, össze-vissza fogdosnak mindent, kapkodnak az emberek, a 7 órai zárás előtt odaérjenek a kasszákhoz…. – olyankor senki nem fertőz senkit nyilván.
Délután tömegek mindenhol, szó sincs a “védőtávolság” betartásáról, de este 8 után nem mehetsz sehová, mert akkorra már felébred a vírus délutáni szendergéséből és azonnal támad.

Nem furcsa, hogy az elmúlt 4 hónap alatt, több száz nemzetközi, jonéhány hazai professzor és szakmabeli orvos bizonyította: ami jelenleg folyik, annak már semmi köze a szakmaisághoz, illetve a valós orvosi tényekhez?

Egyelőre nagyon úgy tűnik, ez az egész, nemhogy lazulni, de még sokkal jobban keményedni fog.
Akár napokon belül.
Készülj fel… (esélyesek az újabb szigorítások)

Egyáltalán, van még miért élni, csinálni ezt az egész szart?
Hagynak nekünk valami örömet is, ami emberré tesz minket, vagy a következő hónapok alatt azokat is elveszik tőlünk?

Azért élünk, hogy reggel eltűnj a munkahelyed lélekvesztőjében, többnyire egész nap fulladozva a maszk alatt, aztán este holtfáradtan, – szintén fulladozva – 7 előtt még egy maratoni rohanás a boltba maszkostól, de siess, mert ha este 8-kor még kinn vagy az utcán, akár fegyvert is szegezhetnek rád?

És a gyerekeink? Akik csak most kezdenék? Velük mi lesz?

Hová jutunk így, és minek egy ilyen “életnek” nevezett, kibaszott, fullasztó, karanténozott, fenyegetett vegetálás?
Miféle kilátások ezek?

Mit tehetünk? – nézz szét a világban.

Gondolod, hogy újra mindenki boldog és szabad lesz, ha majd beoltanak?
(mert már minden második hír erről szól)

Biztos vagy Te ebben?
Én egyáltalán nem.

Negatív vagyok, meg pesszimista?
Nézz csak szét magad körül…

Nekem inkább úgy tűnik, realista.

Arvai Attila-író
2020-11-22