prof. Dr. Duda Ernő: A negyedik hullám után kelleni fog negyedik oltás is!

Duda Ernő szerint akiknek egyáltalán nem alakult ki védettség a szervezetében, rájuk úgy kell tekinteni, mintha egy oltást sem kaptak volna.

 

Éppen ezért, akiknél az oltások után nem jött létre immunitás, őket a következő körben két vakcinával is be kellene oltani – nyilatkozta a virológus az ATV Híradójának.

 

Tehát szükség lesz negyedik oltásra is, mert a negyedik hullám után az ötödik hullámra is kellene védettség, főleg ha olyan gyorsan következik be mint a harmadik, miközben egyes országokban még a második hullám tombolt.

 

A harmadik oltásnak még pénteken adott zöld utat a kormány, Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek reggeli közrádiónak adott interjújában jelentette be, hogy lehetővé teszik a harmadik oltás feltételét.

Azt már Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere nyilatkozta szombaton a HírTV-nek, hogy a minisztérium a heterológ oltási formát fogja javasolni a háziorvosoknak, azaz

akit eredetileg mRNS alapú vakcinával oltottak, utána vektoralapút vagy elölt vírust tartalmazó védőoltást kapjon, és fordítva.

 

Például akiket elsőre Szputnyik V, AstraZeneca vagy Sinopharm vakcinával oltottak, harmadik oltásként Pfizert vagy Modernát kapjanak.