prof. Dr. Erdei Anna, az MTA-ELTE Immunológiai Kutatócsoportjának vezetője: ingyenes, azonnali állami tesztelést követelünk a Sinopharmosoknak

Én immunológusként ki merem jelenteni, hogy ha nincs ellenanyag a szervezetben, akkor nincs védettség – nyilatkozta az MTA-nak adott interjújában Erdei Anna, a hazai immunológia kiemelkedő alakja.

Dr. Erdei Anna, az MTA-ELTE Immunológiai Kutatócsoportjának vezetője a nemzetközi kutatótársadalom kiemelkedő személyisége.

Dr. Erdei Anna, az MTA-ELTE Immunológiai Kutatócsoportjának vezetője a nemzetközi kutatótársadalom kiemelkedő személyisége.

A sokszorosát tette már le az asztalra, mint bármelyik felelőtlen fideszes vezető, aki döntött a koronavírus vakcinák behozalatáról és hibás alkalmazásáról. Mivel amögött, amit ő mond, valós szakmai ismeretek állnak, így a professzorasszony nem kertel.

Az MTA-nak adott nagyinterjújában arról kérdezték először, hogy lesz-e negyedik hullám, és kutatótársaival egybehangzó véleményen van, miszerint, igen, lesz. Ő is amondó, hogy az esetszámok visszaesése nem a vírus eltűnésének tudható be, hanem hogy nyáron kevesebbszer zsúfolódnak össze zárt térben emberek.

Az őszi hullám egyik tompítási lehetőségeként azt látja, hogy a zárt térben maszk nélkül való együttlétet amennyire csak lehet, kerüljük el – és persze jussunk el őszig egy valóban megnyugtató átoltottságig.

Ahhoz ugyanis, hogy ne szedjen a negyedik hullám is kisvárosnyi mennyiségű áldozatot három dolog kell: a még oltatlanok meggyőzése, és a már beoltottak, különösen a Sinopharmosok ingyenes, állami finanszírozású antitest-vizsgálata, illetve szükség esetén a harmadik oltás beadása.

Hiába engedélyezte ugyanis Orbán nagy kegyesen a harmadik oltást, hogy ha azt minden bizonnyal csak saját költségen elvégzett, nem éppen olcsó vizsgálatok után engedélyezi a háziorvos – márpedig ez népegészségügyi hatáskör, nem pedig a sok esetben pártízezres nyugdíjból élők feladata kell legyen.

Nem szabad egy következő költséges feladatot rálőcsölni azokra az emberekre, akik egyértelműen a fidszeres kormány súlyos szakami hibája miatt kerültek ilyen helyzetbe! Föl kell emelni a hangunkat és ingyenes tesztelést kell biztosítani minden 60 év feletti, Sinopharmmal oltott személynek!

 

Forrás: 444.huMTA.hu