PROVOKÁTOR

0

A rezsim beszart a holnap tömeggyűléssel kezdődő egyhetes diáktüntetéstől. Pontosan tudják, hogy melléjük mindenki felsorakozik, és a bennük lévő lendület bizony rendszeresen el szokott söpörni Orbán-típusú keleti önkényurakat. Direkt konfrontációt nem vállalhat velük, a nép könnyen megindul otthonról, ha lányait-fiait veszély fenyegeti. Hát jönnek a megszokott sunyi módszerek. A bomlasztás, a provokációk. Melyeket ki kell védenünk.

Minden ellenzéki szervezet nyilvánosan, vagy a háttérben már azon szervezkedik, milyen módon tudja segíteni a diákokat egyetemükért és hazánkért vállalt nehéz küldetésük közben. És ez a csendes, de létező, és erős összefogás még veszélyesebbé teszi az egyetemisták nonstop-demonstrációját. A legegyszerűbben fogalmazva: ebből akár még bármi is lehet. Ideje tehát a Rezsimnek bevetni aljas kis trükkjeit. Mozgósítani a provokátorokat. Egyről már biztosan tudunk, őt mutatom meg a nagyérdeműnek most.

Eddig sem tett mást, mint ellenzéki tüntetések megzavarását, vezetőik, aktivistáik lejáratását, ki is van tiltva mostanra minden ellenzéki gyűlésről. De holnap újra bepróbálkozik. Honnan tudom? Tőle. A tüntetés eseményénél bejelentette: ha nem kap szót, meg fogja zavarni a rendezvényt. Mindig ezt teszi, hosszú évek óta, és mivel pontosan tudja, hogy nemkívánatos személyként sosem kap szót, ezért aztán kristálytiszta a célja: a provokáció maga. Hogy mit tegyünk ellene holnap? Semmi komolyabbat. Mert épp azt szeretné. Röhögjük ki, ha meglátjuk, szóljunk a rendezőknek, ha túlzásba viszi. Ennyi pont elég is. Ja, mutatom a képét, hogy felismerjétek, és mondom a nevét is. Hajnal Jánosnak hívják. Provokátor. Rövidebben: ügynök.

KÖZTÁRSASÁG!

Kérem, terjesszétek

Tuareg