Puskás Imre: Gyurcsány és Bajnai véreztették ki és tették tönkre az egészségügyet

Gyurcsányék úgy kezeltek válságot, hogy újabb terheket tettek az emberek vállára – közölte a Fidesz szóvivője Puskás Imre vasárnap, a Demokratikus Koalíció (DK) online sajtótájékoztatóján elhangzottakra írásban reagálva.

Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta:

 

Magyarország jövő évi költségvetési javaslatát ismerve, kilátástalannak látja a helyzetet, és szerinte az Európai Unió adhatja a legnagyobb segítséget az országnak.
A Fidesz közleményében úgy fogalmazott: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc jobb, ha hallgat, ha válságkezelésről van szó. Amikor ők kormányoztak, a csőd szélére sodorták Magyarországot, és amikor a 2008-as világgazdasági válság a legyengített országot végleg padlóra küldte, éppen Gyurcsányék fordultak az IMF-hez és az Európai Bizottsághoz hitelért

 

– írták.

Hangsúlyozták:

 

ennek meg is volt az ára, „megszorítást megszorításra halmoztak”, kétszázezer ember munkahelye szűnt meg, adót emeltek és elvettek egyhavi fizetést, valamint egyhavi nyugdíjat is.

A Fidesz és a KDNP a járvány okozta helyzetet úgy oldja meg, hogy támogatja a vállalkozásokat és segít az embereknek. Ezzel szemben, a baloldal a válságot úgy kezelte, hogy újabb terheket tettek az emberek és a vállalkozások vállára – emelték ki a közleményben. Összeomlasztották és kivéreztették az egészségügyet, népsarcoló vizitdíjat vezettek be és elüldözték az orvosokat és nővéreket.

 

via. MTI