Puskás Imre: Soros hálózata titkos megbeszélésen szervezkedett!

0

A demonstrációkat a spekulánshoz köthető szervezetek formálják – mondta el a Fidesz-frakció szóvivő.

Puskás Imre szerint a George Soros által szponzorált álcivil szervezetek az ellenzékkel együttműködve a héten folytatják a decemberben megkezdett kormányellenes tüntetéssorozatot.

Még tavaly, december 30-án zajlott le egy titkos megbeszélés az elmúlt időszak kormányellenes tüntetéseit szervezők részvételével Budapesten, hogy a január eleji megmozdulásokról egyeztessenek. Az Origo birtokába került dokumentumból egyértelműen kiderül, hogy a demonstrációk mögött szinte kizárólag a Soroshoz köthető szervezetek állnak. A megbeszélésen a bevándorláspárti ellenzék is részt vett – a Gyurcsány Ferenc vezette DK-tól a Jobbikig.

Puskás Imre ismertette, hogy érdemes szemügyre venni, kik is állnak a kormányellenes megmozdulások mögött: a Soros-alapítványokkal korábban is jó kapcsolatot ápoló Gulyás Márton által alapított Humán Platform e heti akciója mellett mindenki kiáll az ellenzéki térfélen.

Az erre a hétre időzített demonstrációról egyeztettek a december 30-i titkos megbeszélés résztvevői, az összejövetelen a Humán Platform mellett jelen volt a szintén Soroshoz köthető Hallgatói Szakszervezet, a Szabad Egyetem és több olyan civil aktivista, akik nagy szerepet játszottak a Soros-egyetem melletti tüntetéseken. Rajtuk kívül az összes ellenzéki párt is képviseltette magát, ami bizonyítja, hogy ők is Soros kottájából játszanak.

A Humán Platformot még 2012-ben hozták létre a kormánnyal szembenálló liberális és baloldali szociális, kulturális és oktatási szervezetek, egyik alapítója a Sándor-palota megrongálásáról elhíresült anarchista Gulyás Márton, aki a Krétakör Alapítvány vezetőjeként komoly támogatásokat kapott a Nyitott Társadalom Alapítványoktól, és a Norvég Alaptól is.

A Humán Platform aközött a 22 szervezet között is felbukkan, amelyek a 2016-os kvótanépszavazáson az érvénytelen szavazásra buzdítottak. Az ernyőszervezethez tartozik az ugyancsak Soros alapítványi pénzéből működő Migszol is.

Komoly szerepet játszik a mostani demonstrációk szervezésében a Hallgatói Szakszervezet is. Súlyát bizonyítja, hogy míg a szocialistákat csak két fő képviselte a december 30-i megbeszélésen, addig a Hallgatói Szakszervezet négy taggal volt jelen.

A szervezet november 14-én, az ELTE Társadalomtudományi Karán tartott információs sztrájk után alakult hallgatói fórumon született, alapító gyűlését a november 24-én a magyar törvényeket nyíltan megszegő Soros-egyetemért hirdetett tüntetés után, a Kossuth téren kialakított „Szabad Egyetemen” tartották. Önmeghatározása szerint bázisdemokratikus szervezet, melynek fő szervei a rendszeres fórumok, a közösségépítés és az önképzés, célja pedig a rendszerbuktatás. A Hallgatói Szakszervezet jelképe az ökölbe szorított kéz, ami először a szerb rendszerváltáskor jelent meg, de átvették az Arab Tavasz és a Soros által szervezett grúz forradalom során is. December 8-án már együtt vonultak a Város Mindenkié csoporttal.

Mind a Humán Platform, mind a Hallgatói Szakszervezet nagyon szoros kapcsolatot ápolt korábban a szintén Soroshoz köthető Hallgatói Hálózattal. Az utóbbi szervezet még 2012-13 fordulóján játszott központi szerepet az úgynevezett diáktüntetésekben. A Hallgatói Hálózat legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egyik vezetője, Misetics Bálint részt vett azon a budapesti konferencián, ahol azt fejtegették, vajon mitől lesz sikeres vagy kudarcos egy erőszakmentes mozgalom, és hol tart ma Magyarország az ilyen jellegű megmozdulásokat illetően.

A december 30-i megbeszélésen ott volt a Főnix Mozgalom egyik képviselője is. A mozgalom tavaly nyáron született. Horgas Péter, a szervezet vezetője korábban Schilling Árpáddal, Gulyás Mártonnal, Vágó Gáborral és a Taníték Mozgalommal is közösen akciózott.

Horgas Péter szervezte 2016 őszén is a bevándorláspárti tüntetést a Soros-Sargentini jelentés ügyében is rendkívül aktív Pardavi Mártával szemben. A választás előtt pedig Elek Istvánnal, az LMP alapítójával és az SZDSZ-es holdudvarhoz tartozó Lányi Andrással írt levelet az ellenzéki pártoknak, sorosista érdekek mellett agitálva. A Főnix Mozgalom Facebook-csoportjának adminisztrátora például Bőhm András volt SZDSZ-es parlamenti és fővárosi képviselő, és Horváth G. György, aki a Népszabadságnak és az SZDSZ-esek által alapított Beszélőnek volt rendszeres szerzője.

A megbeszélésen ott volt a Körúti Szalon nevezetű civil csoport üzemeltetője, Nagy Anita és Galgóczi Péter, az Oktogon közösség vezetője is. Galgóczi még 2016 végén azt mondta, hogy 2015 januárjától vett részt rendszeresen a kunbábonyi székhelyű Civil Kollégium Alapítvány 2-3 napos képzésein. 2016-ban pedig egy hathetes amerikai képzésen vett részt, melynek az a célja, hogy kelet-európaiakat ismertessenek meg hatékony közösségszervezési módszerekkel.

Pásztor Erzsébet, az Oktatói Hálózat képviselője is részt vett a titkos megbeszélésén. A szervezet legutóbb akkor hívta fel a magára a figyelmet, amikor részt vettek egy Soros-egyetem melletti novemberi demonstráción, ahol egyébként Pásztor is felszólalt. Az Oktatói Hálózat a már korábban részletesen bemutatott Humán Platform egyik tagszervezete. A 2016-os úgynevezett tanártüntetések megszervezésében játszottak központi szerepet.

Az Oktatói Hálózat tagjai között Heller Ágnest és Ferge Zsuzsát is megtaláljuk, de a Republikon Intézet stratégiai igazgatója, Tóth Csaba is feltűnik a szervezetben. A Humán Platform tagszervezetei között a mások mellett a korábbi oktatási miniszter, Magyar Bálint által alapított Hálózat a Tanszabadságért nevű civil szervezetet is megtaláljuk, amely annyira civil, hogy 2012-ben oktatáspolitikai együttműködési megállapodást írt alá a Bajnai Gordon által vezetett Együtt 2014 Választói Mozgalommal. A ceremónián Bajnai Gordon és a mára megszűnt Együtt elnöke, Juhász Péter is részt vett – összegezte a szóvivő.

Az Origo birtokába került dokumentumból az is kiderült, hogy a december 30-i ülés résztvevői létrehoztak egy szervezői stábot az e heti demonstráció szervezésére. Az alábbi dokumentumrészletben olvashatják a pontos utasításokat is:

 

olkt.hu/MTI