Putyin 2012-óta beteg?!

Mindennek ellenére az orosz elnöknek igazolt betegsége csak 2012-ben volt. Akkor több találkozóját is lemondta, és egy rövid időre eltűnt a nyilvánosság elől, mivel mozgása bizonytalanná vált.

Természetesen ezt a hírt is több pletyka övezi.

A hivatalos verzió szerint izomhúzódást szenvedett – egy meglepő verzió szerint sárkányrepülőzés közben –, de a Projekt szerint valójában ekkor kezdődhetett a komoly betegsége, amellyel azóta is küzd.

Figyelemre méltó volt Putyinnak a koronavírus-járvány alatt tanúsított viselkedése és meghökkentő szabályai is. Mindenki ismeri a hosszú, fehér tárgyalóasztalt, melyet a pandémia alatti tárgyalásokhoz használt Putyin.

Az asztal túlfelén pedig csak olyan politikus ülhetett, aki alávetette magát minden általa elvárt egészségügyi vizsgálatnak és karanténnak.

De arról is keringtek pletykák, miért fogja szorosan az asztal szélét az orosz vezető. Egyesek úgy vélik ez arra volt jó, hogy elleplezze kezének remegését.

Akadnak azonban olyanok is, akik hevesen tagadják, hogy rosszra fordult volna Vlagyimir Putyin egészségi állapota.

Egyikük Dimitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő, aki többször is igyekezett cáfolni a találgatásokat.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint pedig aki szemügyre veszi Putyint, nem gondolhatja, hogy bármi gond lenne az egészségével.

Állításaikat azonban semmi sem bizonyítja, mint ahogy a sokasodó gyanús jelek ellenére abban sem lehetünk biztosak, hogy Vlagyimir Putyin valóban beteg.