Putyin és Lukasenka közösen terjeszti a mocskos propagandát!

Az orosz elnök szerint a szankciók nem fájnak Oroszországnak, a Bucsában történt mészárlás pedig szerinte nyugati kitaláció, akárcsak annak idején Szíriában a vegyi fegyverek használata.

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Alexander Lukasenka, belarusz elnök./Kép. Evgeny Biyatov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Vlagyimir Putyin szerint zsákutcába jutottak a béketárgyalások Oroszország és Ukrajna között.

Az orosz elnök erről azután beszélt, hogy belarusz kollégájával meglátogatták az Oroszország távol-keleti részén lévő Vosztocsnij űrrepülőteret.

Az ukrán tárgyalódelegáció egyik tagja később erre úgy reagált:

 

“a tárgyalások nehezek, de folytatódnak.”

 

Vlagyimir Putyin sok mindenről beszélt kedden, Alexander Lukasenkaval közös sajtótájékoztatóján, például azt is mondta, hogy a szankciók nem fájnak Oroszországnak.

“A “villámcsapás”, amelyet a rosszindulatúak reméltek, nem következett be. Ez nyilvánvaló. Pénzügyi rendszerünk, iparunk zökkenőmentesen működik,”

 

– mondta az orosz elnök.

 

Putyin szerint Oroszország “nemes és világos” célja Donbasz lakosságának megmentése a neonáciktól.

 

A civilek lemészárlását Bucsában pedig nyugati kitalációnak nevezte.

 

“Amikor megrendezték a provokációjukat Szíriában, amikor az Asszad-kormányról állították, hogy vegyi fegyvereket használ… Arról is kiderült, hogy hamis volt. Hasonló a helyzet Bucsával,”

 

– fogalmazott.

 

A belarusz elnök szerint a mészárlást a britek rendezték meg.

“Ma részletesen megbeszéltünk a különleges hadműveletet: Bucsában a különleges pszichológiai hadműveletet a britek vitték véghez. Ha szükségük van címekre, jelszavakra, az autók márkájára és rendszámára, amivel Bucsába jöttek, és arra, hogyan csinálták, akkor az orosz titkosszolgálat a rendelkezésükre tudja bocsátani ezeket”,

 

–  mondta Alexander Lukasenka.

 

Alekszandr Lukasenka Fehéroroszország elnöke április 12-én. Fotó: Mikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP)

 

Az orosz csapatok távozása után felfedezett rengeteg holttest láványa Bucsában heves reakciót váltott ki a nemzetközi közösségből, és sokan háborús bűncselekmény elkövetésével vádolták az orosz hadsereget.