Rabszolgák Magyarországon, panaszkodnak a dolgozók

0

Mióta bevezette az Orbán kormány a rabszolga törvényt azóta elszaporodtak a multiknál a hajcsárokodás.

Íme néhány dolgozói panasz:

“Ha meghalok, hát meghalok, de amíg bírom, addig dolgozni fogok”

“„Lejárt a munkaidőnk, vetkőzünk, hogy megyünk haza, erre jön a csoportvezető, hogy öltözzünk vissza, mert még van kétórányi munka. Senki nem szólt előre. Haza ­menni nem tudtunk, mert a busz ugye nem jött, azt a cég küldte volna, úgyhogy nem volt mit tenni, vissza kellett menni dolgozni.”

„Először nem akart szólni, félt, hogy ha megtudják, repül. Mondogattuk neki, ez itt Magyarország, itt a kismamákat a tenyerükön hordják, ez nem Szerbia. Aztán egyik napról a másikra kirúgták. Egy SMS-ben. A közvetítő ráfogta a kölcsönbe vevő cégre, a cég visszadobta a labdát. Egy ideig próbált küzdeni, de nehezen beszélt magyarul, úgyhogy feladta és hazament. A férje még most is itt van, mert kell a pénz.”

“„Annyit mondtak, hogy másnap üljünk föl arra a buszra, ami a sarkon túl indul, és ne késsünk el. Kiderült, hogy a busz nem a munkahelyig vitt, hanem csak egy gyártelep sarkáig. Majd’ egy kilométert futottunk a feleségemmel, hogy időben blokkolni tudjunk. Aztán ugyanannyit, hogy odaérjünk az öltözőbe. Onnan vissza a mun­ka­hely­re. Még egy percet se dolgoztunk, már lógott a nyelvünk. És még le is szúrtak, amiért késtünk. Az volt a munka, hogy alkatrészeket vigyünk az egyik munkahelyről a másikra. Iszonyatos távolságok voltak, sose értük utol magunkat. Három hét alatt leadtam 18 kilót. Na, akkor mondtuk, köszönjük, ebből nem kérünk, ha lehet, adjanak másik munkát. Azt mondta a kölcsönző cég, hogy nincs más. Nem nyugodtunk bele, gondoltuk, hogy Győrben csak van még egy ilyen cég, és kiderült, hogy tényleg van.”

“„Szerencse, hogy az utolsó orvosi vizsgálatnál csak deréktól felfelé kellett levetkőzni. Nem is értették, miért 180-as a vérnyomásom… Egyébként meg otthon ketyeg a hitel. Ha szólnék, hogy betegállományba megyek, másnap már biztos nem kellene jönnöm. Én nem akarok úgy járni, mint Karolina. Ha meghalok, hát meghalok, de amíg bírom, addig dolgozni fogok.”

„Egyik héten még ott dolgoztunk, aztán hazamentünk szabadságra, és amikor visszaértünk, kiderült, hogy racionalizálták a gyárat, és a három műszakból egyet megszüntettek. Nekünk nem szóltak, hogy nincs ránk szükség, de amikor bementünk dolgozni, közölték, hogy hazamehetünk.”

Ilyen és ehhez fogható panaszok gyűlnek össze, mióta a Orbánék megszavazták a rabszolga törvényt.