Rácsok mögött lehet már a fideszes Mengyi Roland!

Hivatalos információ egyelőre továbbra sincs arról, hogy megkezdte-e börtönbüntetését a bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés miatt négy év letöltendő börtönre ítélt egykori fideszes országgyűlési képviselő, Mengyi Roland, bár egy országgyűlési képviselő azt sejti, hogy igen.

Megkeresésünkre Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő – aki Facebook bejegyzésben tette fel először a kérdést a napokban – elmondta, nem hivatalos forrásból úgy értesült, a Harry Potter-könyvekben szereplő főgonoszról kapott Voldemort nagyúr ragadványnéven néven is ismert egykori politikus már a rácsok mögött van – írja a Magyar Hang.

Az előzményekről a képviselő azt is elmondta, a decemberben kelt levelére a büntetés-végrehajtás válaszát múlt pénteken kapta meg, s abban az szerepelt, hogy múlt szombaton kellett bevonulni a bukott képviselőnek négyéves büntetése letöltésére. Azóta e-mailben és személyesen is érdeklődött, hogy valóban börtönben van-e a volt képviselő, de hivatalos választ még nem kapott.

Mengyi még fideszes országgyűlési képviselőként segített 2015-ben egy több százmilliós uniós pályázat pénzeit kicsatornázni. A politikus 5,5 milliót kért azért, hogy azok a vállalkozók nyerjenek, akik nekik fizettek. De még az elnyert pénzek kilencven százalékának visszajuttatása is felmerült ötletként. Az érintettek célja az volt, hogy ezek után egy 5-8 milliárdos pályázattal ügyeskedhessenek majd.

Forrás: Szeretlek Egerszeg