Rahel Karácsonya, avagy Családbarát kormányzás: dől a lé Orbán családjához!

0

Újabb cikkben bizonyítjuk: csak egy ócska, hazug kommunikációs fogás, amikor a Fidesz családbarátnak próbálja beállítani magát. Valójában csak saját rokonaikat, így Orbán Ráhel és Tiborcz Istvánt tömik ki pénzzel.

Előző cikkünkben rávilágítottunk: Orbánék családbarátnak hazudott kormányzása valójában nem szól többről, mint saját családtagjaiknak a gazdagításáról. Eu-s pályázatok és közbeszerzések tömegét nyerték el 2010 óta Fidesz-csicskák közeli rokonai, míg a valóban kemény munkából, bérből és fizetésből élő átlag embereknek már semmi nem jut, csak a sarc.

Ebben a cikkünkben most az Orbán-féle tolvaj rezsim egyik legnagyobb kitartottjai, Orbán Ráhel és Tiborcz István gazdagodásának járunk utána.

Az az ominózus maffiaesküvő:

Orbán Ráhel Fidesz-módi megtámogatásának egyik leghírhedtebb, egyben kicsit megmosolyogtató példája a 2013-as esküvőjéig nyúlik vissza. Mint ismert, Tiborcz Istvánnal közös esküvője előtt nagy aszfaltozások, kátyúzások, bokor irtások kezdődtek az Orbán Viktor lányának lagzihelyszínére vezető úton.

Ha Orbán családjában esküvő van, nincs mese, mindennek tökéletesnek kell lennie. – Ha egy elkényeztetett Orbán-lány lagzijára van szükség ahhoz, hogy végre felszámolják a magyar utakra jellemző kátyúhalmokat, akkor az ország minden esküvőjére kívánunk egy Orbán-esküvőt.

A titokzatos, maffiafilmekbe illő esküvő óta Tiborcznak és Ráhelnek is nagyon beindult a szekere. Pontosan 5 évvel ezelőtt derült ki például, hogy a miniszterelnök teljes éves fizetésénél is többet költ lánya egyévi svájci taníttatására. Az iskolában az éves kurzus több mint 20 millió forintba kerül. Miután ezt felemlegették Orbán Viktornak, Ráhel úgy reagált, saját lábukon állnak, saját erejükből boldogulnak. Ezen a képtelen, pofátlan kijelentésén persze egy egész ország nevetett fel.

Ráhel szerint férjével a saját lábukon állnak. Hogy nem szakad le a plafon?

Ráhel kijelentései nyomán az Átlátszó utána járt, honnan is lehet pénzük a luxuséletmódra Tiborczal. Kiderült: férje olyan szinten ki lett tömve, hogy abból már simán telik a 15 millió forintos félévekre az Orbán-lánynak. Míg Tiborcz István cégének 2009-ben mindössze 8,4 milliós árbevétele volt, addig 2010-ben már 686 millió, 2011-ben pedig 3 milliárd forintnyi. Ugye milyen meglepő fordulat? Persze ezt a pénz úgy szerezte, hogy sorra nyerte a megújuló energiaforrások témakörben kiírt közbeszerzéseket.

De megszámlálni is lehetetlen, mennyi tenderen győzedelmeskedett Orbán veje.

Ráadásul nem csak Tiborcz István, hanem az ő rokonai is jól ki lettek tömve állami vagyonnal. Testvére, Tiborcz Eszter például 157 hektár szántót nyert az állami földbérleti pályázaton. Másik testvére, Tiborcz Péter 2006-2010 között a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke volt 2012-ben pedig már a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai tanácsadói pozícióját töltötte be.

Tiborczék tehát minden lehetséges módon meg lettek támogatva: közbeszerzéssel, állami földdel, EU-s pénzzel és jól fizető állással is.  

Tiborcz az ingatlanmágnás felvásárolja a fél országot

Hosszú éveken keresztül próbálta titkolni, végül 2017-ben egy interjúban beismerte Orbán kedvenc veje, hogy tulajdonos a  BDPST Zrt.-ben. Ennek a cégnek köszönhető Tiborcz legbrutálisabb gazdagodása: alig négy év alatt tekintélyes értékű ingatlanportfoliót gyűjtött össze.

Ennek főbb elemei:– a turai Schossberger-kastély,
– a Ranolder-villa Badacsonyban,
– a Pesti Vigadó melletti egykori Mahart-, ma Dorottya-ház (amelyet luxusszállodává alakítanak át),
– egy palotaszint az Andrássy úton, Weiss Manfred egykori villájában,
– egy 2000 négyzetméteres orbánhegyi telek,
– a Visegrád melletti lepencei strand fölötti hotel,
– a Szabadság téri Adria-palota,
– és a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szálloda.

 

Tiborcz a leggazdagabb magyarok közt

A BDPST Zrt.-nek és a korrupciós ügyek tömegét felvető, botrányos Elios-ügynek köszönhetően egy májusi összesítés szerint a 33 éves Tiborcz magán- és cégvagyona már 35 milliárdra becsülhető.

Ezzel ő számít a 32. leggazdagabb magyarnak.

De sajnos nem csak vején keresztül tömte ki Orbán Viktor a családját.

Ráhelnek is bőven jutott a családbarát Fidesz támogatásából

Olyannyira meg lett támogatva az Orbán-lány is, hogy a Napi.hu 2018-as összesítése alapján Ráhel már a 21. legbefolyásosabb magyar volt. Mi több, 2018-ban és 2019-ben a Forbes őt választotta a 4. legbefolyásosabb magyar nőnek a közéletben. Ilyen befolyásos emberként rendkívül példamutató magatartás volt a részéről, amikor 2018-ban egy horvát autópálya mentén a padkára dobott egy szaros pelenkát. Nem meglepő módon nemzetközi botrány lett az ügyből, amivel Ráhel és Tiborcz egész Magyarországra szégyent hozott.

Szintén emlékezetes, és tipikus Ráhel-módi eset volt, amikor 2018-ban a kötcsei piknikre több mint egy millió forintos szettben, Gucci sportcipőben és Luis Vuitton táskával érkezett meg. Ja és egy X3-as BMW-vel. Csak a cipője és a táskája többe került tehát, mint amennyit egy év alatt valaki minimálbérre bejelentve kézhez kaphat Magyarországon. De sokszor lebuktak már Ráhelék az urizálásukkal.

Nem meglepő, hogy ilyen elitista, az átlag emberektől teljesen elszeparált életet élhet Ráhel. Férjén kívül ő maga is rendesen meg lett támogatva. Orbán lánya már 2016-ban Food Service Management kurzust tartott a Corvinuson egyetem Turizmus- és Vendéglátás szakán. Ekkoriban pedig rendszeresen megfordul az NGM államtitkárságán is. Hivatalos pozícióról persze soha nem került ki információ, viszont a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója 2018-ban elismerte, hogy Orbán Ráhel is részt vesz a magyar turisztika megreformálásában.

Lényegében az már évek óta nyílt titok, hogy Orbán Ráhelnek hatalmas befolyása van a magyar turisztika világában, mind személyi, mind stratégiai kérdésekben. A kérdés számunkra sokkal inkább az, mikor emelik ezt hivatalos szintre is?

Talán ez lesz az idei karácsonyi ajándéka Ráhelnek az apjától?

Forrás: Az eredeti cikk és hasonló cikkek itt :https://ezalenyeg.hu/kozugy/csaladbarat-kormanyzas-dol-a-penz-orban-csaladjahoz-1325?fbclid=IwAR2pOcUdm1nEqD-j1C3nevIpGa6y5EiRatWw1rYhRBOb77aNf7ay-tSTvpA