Rendkívüli: 75 százalékos feldolgozottság: a DK tűnik az előválasztás egyértelmű győztesének

A végéhez közeledik az ellenzéki szavazatszámlálás, ideje térképen is megnézni, hogy állunk eddig. Grafikánk a 17:30-kor lezárt állapotokat tükrözi.

A nyertes egyéni képviselőjelöltek száma pártonként:

  1. DK: 25
  2. Jobbik: 16
  3. Momentum: 10
  4. MSZP: 9
  5. Párbeszéd: 5
  6. LMP: 5

 

Térképen mutatjuk.:

 

 

Több, országosan ismert vagy a pártjában prominens politikus is győzni tudott egyéni választókerületében. A DK-s nyertesek között vannak országgyűlési képviselők, például Arató Gergely, Szakács László és Oláh Lajos, valamint Szombathelyen is sikerült behúzniuk az első helyet Czeglédy Csaba révén.

A jobbikosok közül győzött a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, Stummer János, az Országgyűlés alelnöke, Brenner Koloman, illetve Ander Balázs is.

Orosz Anna és Hajnal Miklós hozta a saját körzetét, ahogy a Momentum jelöltjeként induló Szél Bernadett és Hadházy Ákos is, bár utóbbi az első forduló utolsó napjára Tóth Csaba visszalépése miatt ellenfél nélkül maradt.

Nyert a párbeszédes Tordai Bence (Kálmán Olga ellen) és Dorosz Dávid, de 2022-es győzelmük esetén a frakciójukban köszönthetik Jámbor Andrást és Mellár Tamást is.

A szocialista Harangozó Tamás és Szabó Sándor is rajthoz állhat az országgyűlési választáson, ahogy az LMP-s Csárdi Antal is.