Rendkívüli: A DK az MTVA-ban van!

0

Ahogy arról pénteken beszámoltunk, elutasította az első fokon eljáró bíróság az óbudai jegyző tavaly decemberi birtokvédelmi határozatát, melyet az ellenzéki országgyűlési képviselők ellen kért az MTVA. A bíróság indoklása szerint az épületből nem dobhatták volna ki a képviselőket.

 

A DK képviselői kijönnek az MTVA-ból. Élőben a Mércén!

Gepostet von Mérce am Samstag, 28. September 2019

A bíróság szerint „az MTVA nem bizonyította, hogy miért okozott volna aránytalan sérelmet, ha a képviselők 8-10 percben ismertetik a követeléseiket.” Az elsőfokú ítélet után a DK egy tőmondatos közleményt adott ki: “Közmédia! Akkor hamarosan újra nálatok.”. A Mérce beszámolója szerint ez másnap, szombat délelőtt meg is történt.

 

Bemegyünk az MTVA épületébe! Oszd meg, hogy mindenki megtudja: bírósági ítéletünk van arról, hogy jogszerűtlenül rakták ki tavaly decemberben a DK országgyűlési képviselőit a közmédia székházából. Így most élő adásban fogjuk nyilatkozatunkat beolvasni!Kövesd élőben a fejleményeket! Október 13-án pedig vegyük vissza városainkat és falvainkat a Fidesztől!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Samstag, 28. September 2019

A DK képviselői egy sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a bírói döntés után ismét megkísérlik eljuttatni a véleményüket a köztévébe. Szombat délelőtt már élőben jelentkeztek az MTVA épületéből, ahol azt kérték, hadd beszélhessenek egy vezetővel. Az MTVA-ban készültek az ellenzéki képviselőkre.

A képviselőket túl messzire nem engedték, Fürst-Borsos Ádám kommunikációs vezető és a biztonsági főnök állták útjukat, Vadai Ágnes DK-s képviselő végül a közmédia kamerásának kamerájába olvasta fel közleményüket.

Később az épületből kijöttek, és sajtótájékoztatón mondták el, hogy a nyilatkozatukat el tudták mondani kamerába, ahogy írásban is elküldték, ha már ezt kérték az MTVA-tól. Várják, hogy a Híradóban lejátsszák, vagy beolvassák azt, ha ez nem történik meg, hétfő reggel kilenc re újra a köztévébe mennek.

FRISS: A köztévé Híradója beszámolt a szombati akciójukról, azonban a nyilatkozatból nem játszottak be egy mondatot sem. “A decemberben megkezdett cirkusz folytatódott: ismét egy közleményt akartak beolvasni, ráadásul olyat, aminek a tartalma sértő a közmédiára. A bíróság nem jogerős ítélete ellenére úgy gondolták, hogy nekik mindenhez joguk van” – hangzott el a közmédia Híradójában.

Az MTVA-t öt ellenzéki képviselő, Kunhalmi Ágnes (MSZP), Varju László (DK), Gréczy Zsolt (DK) , Vadai Ágnes (DK) és Oláh Lajos (DK) perelte be, amiért birtokvédelmi határozattal akarták kidobatni őket a közmédia székházából. Ebben született elsőfokú, nem jogerős döntés a javukra pénteken.