Rendkívüli: államcsődöt okozhat Orbán

0

büntetést vállalt be Orbán, csak hogy elsikálja Brüsszelben Mészárosék korrupciós ügyeit – ezt Jávor Benedek közölte a blogján.

A Párbeszéd volt EP-képviselője bizottsági válaszokra hivatkozva arról ír, hogy a 2014-2020 közötti ciklus korrupciógyanús ügyei miatt kiszabott büntetések még az eddigi, brutálisan magas összeget is meghaladhatják, JELENLEG MÁR 700 MILLIÁRD FORINT KÖRÜLI ÖSSZEGRE RÚGNAK.

A vita évek óta megy a magyar kormány és az Európai Bizottság között a brüsszeli pénzforrások felhasználása ügyében. Már tavaly ősszel is úgy nézett ki a dolog, hogy irdatlan összeget kell kifizetnünk, miután Brüsszel egy rakás projekt esetében megállapította, hogy szabálytalanul oszthatták ki az azokra folyósítandó pénzeket.

Ami szinte biztossá teszi, hogy valóban történtek szabálytalanságok (értsd: alávaló, szégyentelen lopások), az az, hogy Orbánék úgy döntöttek, hogy MÉG CSAK VITÁBA SEM SZÁLLNAK BRÜSSZELLEL AZ EGYES ÜGYEK MIATT, HELYETTE INKÁBB EGY AZ EGYBEN KIFIZETIK AZ AZOKRA KISZABOTT BÜNTETÉSEKET.

Lényegében tehát beismerték, hogy nem tudnák bebizonyítani, hogy nem lopták el az azokra szánt összegeket. De ez nem minden, még csak nem is ez a legfelháborítóbb az egészben, hanem az, hogy a cechet természetesen nem az oligarcháikkal, HANEM A MAGYAR ADÓFIZETŐKKEL FOGJÁK VISSZAFIZETTETNI!

A helyzet nagyon súlyos: egyéni szintre lebontva úgy fest, hogy mire mindent visszafizetünk, addigra minden magyar állampolgárnál 50 (!) EZER FT-TAL LESZ KEVESEBB!

Ez azt jelenti, hogy pl. egy négytagú családot közel negyedmillió Ft-tal károsított meg a Fidesz, és személyesen Orbán Viktor. Az az Orbán VIktor, ami minden plakáton a családok nagy barátjának hazudja magát.

Ha valami, na, ez a nettó hazaárulás. Köszönjük meg minden Fidesz-szavazónak!

forrás. Jávor Benedek blog