Rendkívüli: Blokád alatt a Margit híd! (ÉLŐ)

0

Nagy tömegben vonulnak a Nagykörúton az Erdogan török elnök budapesti látogatása ellen tüntetők. Tudósítónk szerint rengetegen hoztak magukkal kurd zászlót, és
„terrorista Erdogan!”skandálásokat hallani.

ÉLŐ közvetítés.:

Budapest blokádja Erdogan látogatása alkalmából. Élőben a Mércén!Szöveges közvetítésünk:https://merce.hu/2019/11/07/erdogan-budapestre-jon-az-ellenzek-tiltakozik-percrol-percre-a-nap-esemenyei-a-mercen/

Gepostet von Mérce am Donnerstag, 7. November 2019

A „Budapest blokádja Erdogan látogatása ellen” című tüntetést a Mi Időnk internetes újság, a Nők Rojaváért és a Szolidaritás az Észak-Szíriai Demokratikus Föderációért csoport szervezi.

A Nyugati pályaudvarnál több embert igazoltatnak a rendőrök.

A TEK és a BRFK kiemelten kezeli az ügyet, ezért több száz rendőr vesz részt a vonuláson.

Délután kettőtől gyülekeztek az Oktogonnál, onnan elindultak a Nyugati pályaudvaron és a Margit hídon át a Széll Kálmán térre, ahová várhatóan 5 órakor érkeznek meg.

Tudósítónk szerint több ezres a vonuló tömeg.

Kb. 20 percre szinte blokád alá helyezték a budapesti Margit hidat.

Itt rövid beszédek jönnek, aztán a Szentháromság térre mennek.

Ahogy keddi közleményükben írták, azért tüntetnek, mert a magyar kormány nyíltan támogatja Erdogan észak-szíriai, kurdok elleni offenzíváját, és még vendégül is látja a török elnököt.

Azt, hogy Erdogan és Orbán miért értik meg egymást ilyen jól, ebben a videóban mutattuk be, a törökországi Amnesty International vezetőjével pedig az emberi jogok helyzetéről beszélgettünk.