Rendkívüli: Budaházy György kipakolt Toroczkai Lászlóról!

0

Budaházy György Toroczkai László Mi Hazánk Mozgalma és a Fidesz viszonyáról beszélt – meglepő őszinteséggel.

„Most ugye az van, hogy a Fidesz megint szeretne egy olyan pártot, aki ezt a közeget azért mégiscsak összefogja, stb. És akivel szót tud érteni, és így erre adódik a Toroczkaiék által megalapított Mi Hazánk, amit azért lássuk be, hogy a Fidesz segít. Tehát ad neki médiát. Persze meg lehet mondani, hogy neki is jó, mert a Jobbikot…persze, a Jobbikot le kell rombolni. De azért mégiscsak ad neki, és ugye szabad is szidni a Fideszt, mert a jobbikos szavazók máshogy nem fognak ide átpártolni, ha a Fideszt csak dicsérjük. Azért a jobbikos szavazókat minél jobban át kell hozni, tehát ez egy kicsit a Fidesz forgatókönyve”

– mondta Budaházy.

https://www.youtube.com/watch?v=vl_x_K_-7RU

Később arról is beszélt, hogy a Fidesznek megvan a saját koncepciója arról, mire kell neki egy nemzeti radikális párt. Igaz, Budaházy szerint a Mi Hazánk lehetne ennél több is, de úgy érzi, hogy ezen a koncepción Toroczkaiék nem léptek túl.

„A Fidesznek van egy elképzelése arról, hogy neki mi kéne, és a Mi Hazánk beteljesíti egyelőre azt a feladatot. És ilyen szempontból közös az érdek, ami nem feltétlenül rossz. Mert most miért legyenek egymás ellenségei?”

Egyébként a Jobbikból kilépett Toroczkai László már a Mi Hazánk Mozgalom alapításakor is hangsúlyozta, hogy főleg az ellenzékkel van baja, a Fideszt pedig sok kérdésben tudják támogatni. Az ellenzéki pártokkal ellentétben a Mi Hazánk visszajáró vendég volt a köztévé műsoraiban, valamint a Fidesz és az MSZP mellett csak nekik sikerült olcsó plakáthelyeket szerezniük.