Rendkívüli: döbbenetes számok érkeztek!

0

A politikai ellenzék mellett a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetői is szeretnék elérni, hogy a kilakoltatások helyett humánusabb megoldás szülessen a nem fizető jelzáloghitelesek problémáira, azonban egyelőre – legalábbis a nyilvános kormányzati kommunikáció szintjén – ez ügyben nem történt előrelépés.

A kilakoltatási moratórium április 30-ai végeztével a második negyedév ismét kiugró számú végrehajtást hozott. Az első félévben összességében árverés alapján 950, határozat végrehajtása alapján 276, a bérleti díjukat nem törlesztő eszközkezelősök ügyében pedig 157 kilakoltatás (vagy üzlethelyiség-kiürítés) történt./kép. portfolio.hu

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar első féléves adatai szerint idén már 1476 lakást és üzlethelyiséget ürítettek ki Magyarországon végrehajtás keretében – írja a Portfolio.

2016 eleje óta már 13 305 ilyen eset történt.

Az intézmény honlapján a napokban megjelentek alapján a kilakoltatási moratórium április 30-ai végeztével a második negyedév ismét kiugró számú végrehajtást hozott.

Az első félévben összességében árverés alapján 950, határozat végrehajtása alapján 276, a bérleti díjukat nem törlesztő eszközkezelősök ügyében pedig 157 kilakoltatás (vagy üzlethelyiség-kiürítés) történt.

 

Via: portfolio.hu