Rendkívüli: Egy egri idősotthonban is koronavírus fertőzötteket regisztráltak!

0

Három teszt lett IgG-pozitív, azaz a páciens valószínűleg már átesett a fertőzésen, míg egy IgM-pozitív, tehát a beteg nagy valószínűséggel fertőzött, neki enyhe láza is van – mondta Mirkóczki Ádám (Jobbik) egri polgármester.

Három ellátott és egy dolgozó koronavírus-gyorstesztje mutatott pozitív eredményt a Berva-völgyi idősotthonban – jelentette be hétfőn reggel egy sajtótájékoztatón Mirkóczki Ádám polgármester. Az intézmény önkormányzati fenntartású.

 

Polgármesteri bejelentés ‼️

Gepostet von Mirkóczki Ádám am Sonntag, 19. April 2020

 

 

Miután Egerben az állami kezelésben lévő, Petőfi úti idősek otthonában minden beteget letesztelt a fenntartó, a város hasonló eljárást kért az önkormányzati intézmény számára is, ám itt csak három, gyanúsnak tűnő esetet vizsgáltak meg. A város korábban hatezer koronavírus-gyorstesztet rendelt az intézményei számára, amiből múlt pénteken megérkezett az első száz darab, ezt szombaton reggel átadták az Idősek Berva-völgyi Otthonának.

– Négy embernél mutatott pozitív eredményt a teszt, három ellátottnál és egy dolgozónál – mondta el a polgármester. Szavai szerint három teszt lett IgG-pozitív, azaz a páciens valószínűleg már átesett a fertőzésen, míg egy IgM-pozitív, tehát a beteg nagy valószínűséggel fertőzött, neki enyhe láza is van.

Mirkóczki Ádám közölte:

“az ellátottak mindannyian 80 év felettiek, izolálták őket, a dolgozó pedig otthonában tartózkodik.”

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai mind a négyüknél, validált PCR-vizsgálatot végeznek majd, ám ennek eredményére keddig várni kell.

Az idősotthonban mintegy ötven emberről csaknem harmincan gondoskodnak. A héten várhatóan újabb 240 gyorsteszt érkezik Egerbe, ezeket a szociális szféra dolgozói kapják majd.