Rendkívüli: Egyre több olimpikon lett koronavírus fertőzött Tokióban az olimpiai faluban

A szervezők vasárnapi közlése szerint két sportoló pozitív koronavírustesztet produkált Tokióban, az olimpiai faluban – írta a The Guardian.

Az eset egy nappal azután történt, hogy szombaton egy személy (aki nem versenyző) szintén igazoltan megfertőződött. Muto Tosiro, a tokiói olimpia szervezőbizottságának vezérigazgatója akkor megerősítette, hogy egy külföldről érkező szervező produkált pozitív tesztet, de adatvédelemre hivatkozva a személy állampolgárságát sem árulta el. Az illetőt 14 napos karanténba helyzeték.

Az újabb esetek aggasztják a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot és a szervezőket, akik azt ígérik, hogy az olimpiai falu Tokió legbiztonságosabb helye lesz a játékok alatt.

A jövő héten kezdődő olimpiai a világ legkorlátozottabb sporteseménye, nézők sem lehetnek jelen. A lakosság nagy része aggódik, hogy a külföldi látogatók beáramlása még jobban fellendíti a negyedik hullámot, ezzel tovább nő a fertőzöttek száma az országban.

Az olimpia megnyitó ünnepsége magyar idő szerint pénteken 13 órakor kezdődik. Az Index helyszíni tudósítói vasárnap (ma) délután indulnak el a Japán fővárosba. A játékokra több mint tízezer sportoló utazik, hogy 33 sportág 339 versenyszámában mérettesse meg magát.