Rendkívüli: Ez egyik legjobban oltott országban Izraelben drasztikus ütemben kezdett el terjedni az indiai triplamutáns vírus

Izraelben is megjelent az indiai vírusvariáns – értesült az AFP hírügynökség.

 

Izrael – Koronavírus – Indiai mutáns – Covid-19

Megjelent Izrael különböző részein is a koronavírus indiai változata, de továbbra is folyamatosan csökken az új fertőzöttek száma – jelentette az izraeli katonai rádió a Galéj CAHAL csütörtökön este.

 

Eddig 41 esetben azonosították a koronavírus indiai változatát, ezen vírushordozók közül 24-en külföldről érkeztek az országba, s közülük 21-en nem izraeli állampolgárok, de a többi 17 fertőzött egy részénél nem találtak kapcsolatot utazókkal.

 

Az ország öt különböző pontján lévő iskolákban diagnosztizáltak ezzel a változattal fertőzött gyerekeket, ami a rádióban megszólaltatott szakértők szerint azt jelzi, hogy már jelentősen elterjedhetett az új változat az izraeliek körében.

Arra vonatkozóan nincsenek új információk, hogy a vírus indiai variánsa fertőzőbb vagy súlyosabb lefolyású betegséget okoz-e más mutánsokhoz képest, ahogy azt sem tudni még, hogy a vakcinák mennyire hatékonyak vele szemben.

 

via. AFP.com