Rendkívüli: Feljelentették Dull Szabolcsot – nyomozás indulhat ellene

Az Index körüli történésekkel kapcsolatban üzleti titok megsértése bűntett gyanúja miatt tett feljelentést a IX. kerületi ügyészségen Tényi István. A közérdekű bejelentéseiről ismert közéleti szereplő a feljelentését több sajtóhírre alapozta – írta meg szerda reggel a Magyar Nemzet.

0

Magyar Nemzet szerint Tényi István sajtóhírekre alapozva fordult a IX. kerületi ügyészséghez. A lap úgy tudja, az ismert feljelentő ezúttal azért jelentette fel Dull Szabolcsot, mert

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke „súlyos megállapításokat tett a volt főszerkesztőről”.

Media1.hu-n megjelent cikkben bemutatott, nyilvánosságra került internetes bejegyzés szerint Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány vezetője súlyos kijelentéseket tett Dull Szabolcsról, az elküldött főszerkesztőről. Utóbbi, Bodolai szerint, baloldali politikusokkal egyezkedve szétverte az Indexet, és ezért külföldön rendőrök vitték volna el belső, szenzitív információk versenytárshoz való szivárogtatásáért – írja a Magyar Nemzet.

Az idézett bejegyzésben Bodolai azt állította: információi vannak arról, hogy a korábbi főszerkesztő és igazgatósági tag politikusokkal egyezkedett az elmúlt hetekben.

Beadványában Tényi István kifejtette: bizonyítottság esetén az ügyben felmerülhet az üzleti titok megsértése bűntett gyanúja. Egyúttal indítványozta, hogy az ügyben a tényállás tisztázása érdekében az ügyészség rendeljen el feljelentéskiegészítést, s szükség esetén rendeljék el a nyomozás megindítását.

Dull Szabolcs korábban az RTL híradónak azt mondta, ő sosem adott ki üzleti titkokat

– teszi hozzá a 24.hu.

 

Dull Szabolcs, az Index volt főszerkesztője

 

 

Forrás: Magyar Nemzet24.humedia1.hu