Rendkívüli hír: A fideszes szennymédia Borkai Zsolt lemondását követeli!

0

A kormánypárti Magyar Nemzet szerző nélküli cikkben követeli Borkai lemondását: „Borkai Zsolt leborított egy szekérderéknyi rajzszöget, és most arra kényszeríti saját családját és politikustársait, hogy bekötött szemmel, mezítláb sétálgassanak. Könnyen elkerülhető lett volna ez a helyzet. Már napokkal ezelőtt le kellett volna mondania.” Az írás végén hozzátették:

„Egy ország ért egyet Tarlós Istvánnal.”

A győri polgármester botránya elbizonytalanította a Fidesz szavazótáborát, és így nagy hatása lehet a választási részvételben is – írja a Magyar Hang, aminek a kampánystábból azt mondták:

„Az utolsó mérések azt mutatják, a Borkai-ügy magával ránthat több erős jelöltet, köztük Tarlóst is.”

A lap szerint emiatt egyre többen gondolják úgy, hogy be kell áldozni Győrt a többi győzelemért, és a Magyar Hang szerint Tarlós is csak a központi Fidesz-stáb beleegyezésével mondhatta azt, hogy Borkai alkalmatlanná vált. Jól jelzi a kapkodást az is, hogy Borkaiék meghirdettek egy sajtótájékoztatót, majd röviddel később lefújták.

Magyar Nemzet cikke./Kép. index.hu

Frissítés: Megjelenése után kevesebb mint egy órával eltűnt a cikk a Magyar Nemzet oldaláról.

Ballai Attila, a kormánypárti lap főszerkesztője azt mondta a Hvg.hu kérdésére, hogy a Veszélyes terep című cikk nem szerkesztőségi álláspont volt, csupán egy kolléga véleménye, amely “technikai hiba miatt élesedett ki”.

Ez a magyarázat azért furcsa, mert a cikk kikerült a lap Facebook- és Twitter-oldalaira, valamint a portál címlapjára is; a cikk eltávolításához pedig bő háromnegyed órára volt szükség.

(Magyar Nemzet)