Rendkívüli hír: Brutális áremelkedés várható!

0

Több internetes hírek szerint brutális drágulás előtt áll Magyarország lakossága, drasztikusan emelkedni fog a tojás, a tej, a szárazárú ára. Az előrejelzések szerint akár 60 forintig is felkúszhat a tojás ára. Szakértők szerint előfordulhat, hogy már karácsony előtt ennyibe fog kerülni.

Akár már év vége elött karácsony elött brutális áremelkedés várható Magyarországon. A Tojás akár 60-65 forint is lehet.

“A tojás ára nem lejjebb, hanem feljebb fog kúszni.”

Méghozzá rohamos gyorsaságban.

napi.hu az Agrárgazdasági Kutató Intézet adataira hivatkozva azt írta, hogy az M-es, azaz normál méretű tojás jelenleg átlagosan 39 forintba kerül, az áremelkedés azonban egyre csak gyorsul majd.

A vaj, a csirkemell és a tejföl idei áremelkedése után tehát nem ússzuk meg ennyivel, az egyik legalapvetőbb alapanyag, élelmiszer, azaz a tojás is beáll a dráguló alapélelmiszerek hosszú sorába. Molnár Györgyi, a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége titkára a napi.hu-nak elmondta:

“Az év végéig biztosan kitart a magas ár, s csak az újévben várható ennek mérséklődése.”

Emelkednek még a száraztészták és a smack levesek árai is. Egy zacskó normál 200g súlyú 4 tojásos cérnametélt vagy kockatészta akár 150-190 forint is lehet, egy 500g súlyú tészta viszont 350-450 forint is lehet. 1 kg finomliszt márkanélküli jelzéssel akár 150-180 forint, míg egy márkásabb akár 200-290-400 forint is lehet.
Emelkedés várható még a szárnyashús termékek közül is 1 kg. csirkecomb 450-500 forint is lehet, míg a csirkemell az így is magas ár mellett még tovább drágulhat, év vége felé akár 1 kg csirkemell 1250-1500 forint is lehet, míg a csirkeszárny kb. 400 forint fölé is felkúszhat. Drágulás várható a fagyasztott halak, halrudak, csibefasírtok és rántott fagyasztott süthető élelmiszereknél is. Emelkednek a kenyér és pékárú termékek is, 1 kg normál félbarna kenyér 280-330 forint, míg a fehér kenyér akár 380 forint is lehet, a csomagolt 400g illetve 500g súlyú szeletelt kenyerek többsége is emelkedni fog. Mérséklődés ezen termékek között nem nagyon várható a  következő év elején sem.

 

(MTI)