Rendkívüli hír: Brutálisan összevertek két meleg orvost Pécsen

Egy szóváltás nyomán vasárnap reggel két fiatal férfi megtámadott és megvert két másik férfit Pécs belvárosában – tudta meg a Pécsi STOP híroldal.

 

Többször megütötték és megrúgták őket, az egyik sértettet olyan mértékben bántalmazták, hogy földre zuhant és elájult – nyilatkozott az RTL Klub Híradójának Szántó Valentin alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

 

Az RTL Klub információi szerint a két férfi orvosként dolgozik, és mindketten a saját nemükhöz vonzódnak.

 

Erről a sajtóreferens azt mondta a Híradónak, hogy a sértettek szexuális beállítottsága nem közérdekű adat, de kollégái minden körülményt vizsgálnak. Néhány órával korábban pedig elkapták azt az apát és fiát, akik még múlt szerdán a budapesti Franciaország–Portugália Eb-meccsen köptek le és ütöttek meg két német állampolgárságú nőt, két egyetemistát, a feltevések szerint azért, mert szivárvány volt festve az arcukra.

 

A két férfit garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsítják.

 

Dudits Luca, a Háttér Társaság kommunikációs munkatársa az RTL Klubnak azt mondta, félő, hogy az új törvény miatt egyre több melegellenes támadás lesz, ugyanis a törvénymódosítást megbélyegzőnek tartja, illetve szerinte normalizálja a homofóbiát és transzfóbiát, ami megjelenik a társadalomban.

 

A kormány az RTL Klub megkeresésére azt közölte, hogy minden erőszakos cselekedetet büntet a törvény, és a törvényt mindenkinek be kell tartania.