Rendkívüli hír: Döbbenetes dolgot közölt az olasz nyomozó ügyészség Homonnay Gergely halálának ügyében

Az olasz ügyészség helyi lapok beszámolója szerint nyomozást indít Homonnay Gergely halála ügyében.

Az egykori íróra, közéleti aktivistára egy római privát klub törökfürdőjében talált rá a Bananon szórakozóhely egyik alkalmazottja, január 1-jén, szombaton. A helyi melegközösség körében népszerűnek számító klub tulajdonosai szombat délben kihívták a mentőket, amikor a magyar író még életben volt, igaz, nehezen lélegzett, és nem volt eszméleténél. Hiába próbálták újraéleszteni, Homonnay Gergely 13.17-kor meghalt.

Az olasz rendőrség nyomoz az ügyben, és úgy tudni, külsérelmi nyom nem volt a testén, ám találtak mellette egy csomagot, amelyben kokain és GHB, vagy közismertebb nevén partidrog („Gina”) lehetett. A rendőrség droghasználat és túladagolás miatt nyomoz, míg a férfi telefonhívásai és üzenetei alapján próbálja kideríteni, hol és kivel töltötte az utolsó óráit.

Luca Guerzoni ügyész azonban nem tartja kizártnak, hogy más vezetett a 46 éves író halálához, amelyet homály fed, ezért megnyitotta az ügyet „A halál, mint egy másik bűncselekmény hipotézise” címmel – írja a Fidelity House.

A lap hozzáteszi: Homonnay Gergelyről köztudott, hogy ellenzéki aktivista, valamint az LMBTQ-mozgalom támogatójaként Orbán Viktor nagy kritikusa. A barátai szerint Homonnayt követték, sőt megfenyegették, az író pedig féltette az életét. Homonnayt nem sokkal a halála előtt egy másik férfi társaságában látták, akinek azóta nyoma veszett.

Luca Guerzoni ügyész éppen ezek a kijelentések miatt szeretné átvizsgálni tüzetesen az ügyet, mielőtt lezárnák azzal, hogy drogtúladagolásban halt meg.