Rendkívüli hír: Élő rendőrsorfal lesz a kordonok helyett a Parlamentnél május 8-án!

0

Van rá esély, hogy nem fémkerítés, csak szalagkordon lesz rendőrsorfallal a hermetikusan lezárt Parlament körül kedden az Országgyűlés alakuló ülésekor, azt pedig nem tudja „elbontani” az ellenzék – értesült több forrásból a Zoom. 

Ha így lesz, nemcsak a külső oldalon álló demonstrálók nem férhetnek az egyenruhások miatt a szalaghoz, tehát nem juthatnak be a térre, de még a mentelmi joggal bíró parlamenti képviselőknek is meg lesz kötve a kezük (legalábbis jogilag): amíg ugyanis egy „magára hagyott” fémkordont felkaphatnak és arrébb tehetnek, a rendőröknek ők sem „mehetnek neki”, vagyis ők sem férnének a szalagkorláthoz.

 

 

kép. Ars Boni – Blog.hu
kép. Abcug.hu

Az új, kétharmados Fidesz-többségű Országgyűlés keddi alakuló ülésére több tüntetést is szerveznek a Kossuth térre: részint az elmúlt hetek civil demonstrációja, a Mi vagyunk a többség! nevű tüntetéssorozat harmadik felvonását tartják meg, továbbá élőláncot is vonnának a Parlament köré.

A Jobbik ugyanakkor már jelezte, hogy ha kordonokkal kerítik körbe a Kossuth teret, ők lebontják a kerítést. Elképzelhető, hogy más ellenzéki pártok is csatlakoznak az akcióhoz, az LMP és a DK ma dönt, hogy beszáll-e a bontásba, a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea a Zoom.hu-nak azt mondta: náluk sincs még ez ügyben döntés, de a személyes véleménye az, hogy

„ha tényleg lesz kordon a Parlament körül, azt el kell bontani.”

 

olkt.hu/zoom.hu