Rendkívüli hír: Győzikére letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész!

0

Költségvetési csalás miatt letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Gáspár Győzőre, aki értetlenül áll a vád előtt.

– Ügyfelem korábban, amikor televíziós csatornákkal dolgozott, egy menedzsmentcégen keresztül szerződött, az állította ki a számlákat az olyan költségekről, mint például az utazás vagy a kellékek vásárlása. A menedzsment egy családi vállalkozás volt, amelynek Győző apósa az ügyvezetője – magyarázta a Blikknek Gáspár Győző ügyvédje, dr. Erdei Zoltán.

– Az ügyészség abban látja a problémát, hogy ezek a számlák nem az ügyfelem nevére szólnak, mert a családi cég számlázott.

Ez nem törvénybe ütköző, mégis majdnem 36 millió forintot próbálnak rajta behajtani, ami véleményünk szerint szintén nem állja meg a helyét, mert amennyiben valóban van hiány, az nem lehet több 10-12 millió forintnál, amit ügyfelem be is fizetne a tárgyalás előtt. Ez nem volt elég, letöltendő börtönbüntetést is indítványozott az ügyész, ami elfogadhatatlan!

A lap megkeresésére a Balassagyarmati Járási Ügyészség megerősítette:

“költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat egy nógrádmegyeri férfi és társai ellen, mert körülbelül 35 millió forint adóhiányt okoztak. A nógrádmegyeri vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.”

A lap úgy tudja, az ügyészség azt is kéri, hogy a bíróság rendelje el a 2013-ban adócsalás miatt kiszabott 1 év 8 hónapos büntetés letöltését is. Ennek végrehajtását akkor 3 évre felfüggesztették, ám a vád szerint a jelenleg vizsgált bűncselekményt ez idő alatt követte el.

Győzőnek nem ez az egyetlen folyamatban lévő ügye. Jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt is vádat emeltek ellene. A vád szerint Győző nem fizetett adót a lízingelt luxusautók után.

Győző szerint olyan ez az egész, mintha valakinek szúrnák a szemét, ezért tönkre akarja tenni őket.

via. blikk.hu