Rendkívüli hír: Lekapcsolták a gázt egy zuglói társasházban, hetven család maradt fűtés nélkül

Lekapcsoltak egy zuglói társasházat a gázhálózatról, ennek következtében hetven család fűtés nélkül maradhat.

Az RTL Híradó értesülése szerint a budapesti társasházat a szolgáltató, az MVM kapcsolta le. A lakókat először arról értesítették, hogy egy felújítás miatt több óráig nem lesz gáz az épületben, és ekkor vágták le őket a hálózatról.

AZTÁN KIDERÜLT, HOGY NEM TUDJÁK VISSZAKÖTNI ŐKET, MERT VALAMILYEN PROBLÉMA VAN A RENDSZERREL.

A ház közös képviselője azt mondta: nem érti, hogy mi lehet a gond, mert alig egy éve végeztek gázbiztonsági vizsgálatot az épületen, és akkor még mindent rendben találtak. Az RTL helyszíni riportja szerint a lakásokban most körülbelül 15 fok van, és

AZ EGYIK LAKÓ MÁR A VÍZFORRALÓVAL MELEGÍTETT MAGÁNAK VIZET A FÜRDÉSHEZ.

Az épületben sok idős ember és kisgyermekes család él. A közös képviselő azt mondta: nem értik, hogy az MVM most miért nyilvánította „életveszélyesnek” a hálózatot. Hozzátette azt is: a szolgáltató azt akarja, hogy az egészet felújítsák, ez viszont több millió forintba kerülne.

Furcsa esetek?

Az RTL-nek nyilatkozó közös képviselő arról is beszélt, hogy az utóbbi időben több ehhez hasonló esettel találkozott. Többször is megtörtént, hogy az MVM szakemberei nem vizsgálták át a rendszert, mielőtt levágták volna a hálózatról, és csak utólag derült ki, hogy baj van. Utána pedig rendszerint hirtelen jön egy vállalkozó, aki ajánlatot tesz a felújításra.

Érdekes módon, amikor egy ilyen elzárás történik, rögtön megtalálnak minket vállalkozók az ajánlattal, hogy ők azonnal tudnak jönni, azonnal felmérnek, és nagyon, nagyon jó ajánlatot tudnak adni

– mondta a társasház közös képviselője az RTL-nek.