Rendkívüli hír: Újabb földrengés Horvátországban, Zala és Baranya megyében is érezték

5,3-as erősségű földrengést érzékeltek Horvátországban, melynek epicentruma Zágrábtól 48 kilométerre volt délkeletre, Petrinje közelében. December 29-én az ország ugyanezen részét 6,4-es erősségű földrengés rázta meg. A múlt heti rengések Magyarországon is érezhetőek voltak, és az ország egy részén most is érzékelték.

Az ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának munkatársa megerősítette az MTI-nek, hogy

a múlt hét eleji földrengések után, újabb utórengés rázta meg Horvátországot szerdán, amelyet Magyarországon is érzékelni lehetett.

Győri Erzsébet azt mondta: az 5,3-es magnitúdójú utórengés 17 óra 1 perckor keletkezett Horvátországban. A magyar obszervatóriumhoz Nagykanizsáról, Komlóról és Budapestről érkeztek bejelentések a földmozgás érzékeléséről. Az elmúlt percekben egyébként Somogyban, Zalában és Baranya megyében is sokan kerestek rá a földrengés kifejezésre.

Az MTI Zala megyei tudósítója arról számolt be, hogy nagykanizsai otthonukban kilengett a karácsonyfa, az ülőgarnitúra pedig megremegett alatta.

Múlt hétfőn és kedden két erősebb – 5,2-es, illetve 6,3-es erősségű – földrengés rázta meg Közép-Horvátországot; a katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje van, és folyamatosak az utórengések. A károk nagyságáról egyelőre csak becslések állnak rendelkezésre.