Rendkívüli hír: Verekedés tört ki a lengyel Parlamentben a képviselők között, Kaczynski az atrocitások generálója

Szerda este verekedés volt a lengyel Parlamentben a Szejmben. Először is, az ellenzéki párt frakcióvezetője, Krzysztof Gawkowski PO elnök kijelentette, hogy Vlagyimir Czarzasty rendőrbírót megverték, amikor megpróbált belépni a Szejmbe.

Ezen tett után Monika Wielichowska PO-s parlamenti képviselő szintén ellenzéki képviselő azzal vádolta a PiS elnökét, hogy

 

“dühöt, haragot gerjeszt egy járvány kellős közepén az abortusszal és az EU-s vétójával”.

 

Jaroslaw Kaczynski a PiS elnöke belépett a Szejm épületbe, a pultituson kijelentette, hogy

 

“az ellenzék a felbujtó és “vér tapad a kezén”, támogató tüntetések az utcán. – Ha Lengyelországban van jogállamiság, akkor önök közül sokan fognak ülni”

 

– mondta a PiS elnöke.

A Szejm épületében két rendőrbírót és két ellenzéki képviselőt is megvertek, megráncigáltak a rendőrök amikor a PiS elnöke belépett az épületbe. 4 embert vettek ideiglenesen őrizetbe a Parlamentben.

A házelnök katonai csendőrséget rendelt be a Szejm pultitusa elé a további verekedés biztosítása érdekében.

Vlagyimir Czarzase-val kapcsolatos helyzetet a Szejmben a baloldal szóvivője, Anna Maria Żukowska azt írta le Facebook oldalán,

 

aki vele együtt megpróbált belépni a szejmbe, miután visszatért a női sztrájk demonstrációjáról. Ekkor a rendőrök megragadták őket és szó szerint kiráncigálták őket miközben a PiS elnöke végig ez idő alatt kacagott rajtuk és mutogatott a rendőr felé, hogy nyomás, nyomás.Közvetlenül ezután Monika Wielichowska, a Polgári Koalíció frakcióvezető-helyettese és a párt tagja odament a nagy puffanáshoz mikor párttársnője a földre esett, és megmutatta neki egy törött képviselő személyazonosító igazolványát. Miközben Kaczynskinak beszélt folyamatosan, ez most az utcán történik vagy a parlamentben? A Szejmben! A rendőr testi sérülést okozott és veszélyeztette a testi épségemet. Nem szégyelli magát tette fel a kérdést erőteljesen a PiS elnöknek! Maga mocskos diktátor – mondta neki az ellenzéki képviselő. Büntetőfeljelentést és azonnali vizsgálatot követelünk ez ügyben.

 

– írta a szóvivő.

További részletek és videók a TVN24 oldalán.