Rendkívüli: Hova tűnt az idei nyugdíjemelésre költhető pénz java?!

0

Megmondom én!

Ellopták!

“Három kétharmad után vajon nem nevetséges, hogy a Fidesz még mindig a Bajnai kormányra mutogat vissza, hogy megszüntette a 13.havi nyugdíjat?
Ha tényleg úgy száguld a gazdaság, ahogyan Orbán mondja, vajon miért nem hozták vissza a rendszerbe a 13.havi nyugdíjat, illetve miért nem térnek át, a nyugdíjasok számára jóval kedvezőbb svájci indexálási rendszerre a nyugdíjak megállapításakor. Ukrán nyugdíjasok évente 14 milliárdba kerülnek, miközben a kisnyugdíjasoknak a hónap végén már ennivalóra sem futja. Vajon mi tiltja meg a Fidesznek, hogy legalább az 50 ezer forint alatti nyugdíjakat korrigálja, és érzékelhető módon emelje?”

Kedves nyugdíjasok!

Emlékeztek még arra, amikor Orbán Viktor még 14.havi nyugdíjat is ígért a választási kampányban? Netán emlékeztek arra, hogy 2010-ben azt vállalta a Fidesz -írásban, megszórva az országot–, hogy ha hatalomra kerülnek, megőrzik a nyugdíjak reálértékét? Azóta kilenc év telt el, a nyugdíjak reálértéke csökkent, a nyugdíjasok többsége rosszabbul él, mint 2010-előtt.
Három kétharmad után vajon nem nevetséges, hogy a Fidesz még mindig a Bajnai kormányra mutogat vissza, hogy megszüntette a 13.havi nyugdíjat?
Ha tényleg úgy száguld a gazdaság, ahogyan Orbán mondja, vajon miért nem hozták vissza a rendszerbe a 13.havi nyugdíjat, illetve miért nem térnek át, a nyugdíjasok számára jóval kedvezőbb svájci indexálási rendszerre a nyugdíjak megállapításakor. Ukrán nyugdíjasok évente 14 milliárdba kerülnek, miközben a kisnyugdíjasoknak a hónap végén már ennivalóra sem futja. Vajon mi tiltja meg a Fidesznek, hogy legalább az 50 ezer forint alatti nyugdíjakat korrigálja, és érzékelhető módon emelje? Az országos nyugdíjas szervezetek, a helyzet javítására ötpontos javaslatcsomagot állítottak össze. Kiemelik az Országos Nyugdíjas Parlament legfontosabb követelését, a vegyes indexálás visszaállítását. Ha a kormány az ellátások éves emelésénél nemcsak az inflációt, hanem a nettó béremelkedést is figyelembe venné, a nyugdíjak a 2020-ra tervezett 2,8 százalékos növekedés helyett 5,6 százalékkal emelkednének.
Az önkormányzati választások előtt Orbán kegyet gyakorolva 9 -azaz kilenc–ezer forintos rezsiutalvánnyal próbálja a nyugdíjasok többségének a szavazatát besöpörni. Arról mélyen hallgatnak, hogy Orbán nem a saját magánvagyonából “áldozott” az idősekre, hanem az évek alatt lenyúlt milliárdokból pengetett vissza egy apró morzsát. Az év végi beharangozott juttatások sem pótolják a nyugdíjasok zsebéből kivett forintokat, ráadásul a juttatások többsége nem épül be a nyugdíjba, csak egyszeri alkalom.
A Fidesz nincs tekintettel arra, hogy a “hivatalosnak” mondott inflációt nem lehet a nyugdíjas kosárral összehasonlítani.
Ezért pihenés helyett a magyar nyugdíjasok egy része még tovább dolgozik, hogy ne haljon éhen. Nagyon sokuk számára ez a lehetőség nincs meg; vagy koruk, netán egészségi állapotuk nem teszi lehetővé, hogy munkát vállaljanak. Sok százezer nyugdíjasnak hó végén döntenie kell: vagy a gyógyszereit váltja ki, vagy ennivalót vásárol magának.Ma már rengetegen vannak, akik számára a csirkefarhát is luxusnak számít. Felvágottra és más hasonlókra még csak gondolni sem mernek.
A mi kereszténynek mondott kormányunkat kizárólag a saját és a csókosaik zsebe érdekli.
A többiek tőlük éhen is pusztulhatnak, egy nyűggel kevesebb, mondhatják. Napjaink uraiból kiveszett az irgalom, az emberség. Miközben újabb és újabb stadionok épülnek a vezér nagyságát hirdetve, magyar kisnyugdíjasok százezrei élnek a nyomor küszöbén. Orbán uralkodása alatt esélyük sincs arra, hogy egy dolgos élet után, tisztes idős koruk legyen.
Ezek után, ki-ki válaszoljon arra saját magának, hogy Orbán és pártja tényleg a nyugdíjasok érdekeit képviseli?

 

 

olkt.hu