Rendkívüli: Kibertámadás érte a Fidesz weboldalát

A Fidesz weboldala jelen hírünk élesítésekor sem működik. A párt azonnal vádaskodásba kezdett az ismeretlen elkövetők kilétét illetően.

Szerda kora estétől elérhetetlenné vált a fidesz.hu internetes oldal. A párt az állami hírügynökségnek azt mondta, hogy „nemzetközi hackertámadás” történt.

A párt hangsúlyozta:

 

„A támadással a Fidesz egyik fontos kommunikációs csatornáját pont a kampány legvégén lekapcsolták, ez egy nyilvánvaló beavatkozás a választásokba”

 

A Fidesz a közlemény kiadásakor azonnal meggyanúsította a baloldalt a bűncselekmény elkövetésével. Így fogalmazott a kormánypárt:

 

Ezt írták: „a baloldal tényleg minden eszközt bevet, hogy elhallgattassa a béke és biztonság mellett kiálló véleményeket.”

 

Az az MTI híréből nem derül ki, mi alapján állítják azt, hogy  a „baloldal” áll a kibertámadás mögött.

Mint arról mi is beszámoltunk, hétfőn a 888, a Metropol, illetve a Mediaworks / KESMA számos más oldala is leállt. Akkor webmetszők – amelyekről bizonyos jelekből feltételezhető, hogy az Anonymous nevű hackercsoport – üzenetet is hátrahagytak a weblapon. Jelen hírünk élesítésekor, 21:30-kor a fidesz.hu oldalon egy hibaüzenet látható.

A hétfői hackertámadás ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda már vizsgálódik.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!