Rendkívüli levél!

0

Magyarországon nincs szociális háló, az emberek egy akták

Sajnos a mai társadalomból hiányzik az a szolidaritás, A hivatalokban az emberek csak egy akták, amely mögött nem látják az embert.

Minden hó végén visszatér hozzánk egy édesanya, aki 34 éves magatehetetlen fiát gondozza a nap 24 órájában. Hihetetlen, hogy Debrecen város önkormányzata piaci alapon adott bárlakást kettőjük számára, így a rezsivel és gyógyszerek kiváltása után havonta 10 ezer forintjuk marad nekik ennivalóra. Elmondta, most kérvényezte Papp Lászlótól, Debrecen város polgármesterétől, hogy a bérleti díjat szociális alapon állapítsák meg a számukra. Kértük, tájékoztasson bennünket arról, milyen választ kapott a város első emberétől.

Elmondta, hogy a levélben arról írt, a lakás bérleti díját a szerződésben havi 46 020 forintban állapították meg. Erre jön még havonta a számomra továbbszámlázott szemétszállítási díj. A szerződésben meghatározott lakbér a városi közgyűlés által rendeletben meghatározott mindenkori lakbéremelésnek megfelelő arányban emelkedhet…

Sokat segítene számukra, ha Papp László méltányolná a kérésüket és a jövőben a kedvezőbb díjtétellel kerülne a lakbér megállapításra. Amit leírt az csak kis része a napi valóságnak.
Írd és mond havonta -jobb esetben-10 ezer forint marad élelmiszerre.

Nem akartam elhinni, hogy ilyen embertelen önkormányzat van hazánkban, ahol a segítőszándéknak még csak apró jelét sem adták, tegnapig.

Ugyanis kiderült, hogy az Rtl Klub riportot készít a kis családról, erre még szombaton és vasárnap is megmozdult a hivatal. Persze csak az ígéretig jutottak el, amiből már tele a padlás. Hajduné joggal ragaszkodik ahhoz, hogy Debrecen polgármestere fogadja, hiszen eddig kétszer ígért neki segítséget.

Az Rtl Klub ma este könnyfakasztóan bemutatta a családot. Remélem, holnap a zord szívű debreceni városvezetés is képes lesz túllépni az árnyékán, és a szavakat tettek követik. A kis család hosszú évek nyomorúsága után megérdemelne egy kis fényt az életükben.

/A fotókat az édesanya hozzájárulásával osztom meg.!

Szerző.: Budácsik Lajos